Barna: Cîţu s-a pregătit pentru o lovitură spectaculoasă, dar imatură şi dăunătoare coaliţiei

Dan Barna spune că Florin Cîţu ştia că este „la câteva birouri sau un telefon distanţă” şi dispus să discute pentru a găsi un acord, dar a preferat o lovitură spectaculoasă, pe care a pregătit-o, dar care s-a dovedit imatură şi dăunătoare stabilităţii coaliţiei.

1134 afișări
Imaginea articolului Barna: Cîţu s-a pregătit pentru o lovitură spectaculoasă, dar imatură şi dăunătoare coaliţiei

Sursa foto: Mediafaxfoto

Dan Barna a scris pe Facebook, miercuri noaptea, că Florin Cîţu ştia că USR PLUS este un partener loial şi că ar fo găsit disponibilitate la discuţii pentru a se ajunge la un acord care să păstreze unitatea coaliţiei.

„Florin Cîţu ştia bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Ştia că suntem corecţi, ştia că eu personal, dar şi colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil. Ştia Florin Cîţu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanţă şi eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliţiei, pentru a rămâne concentraţi pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună”, spune Barna.

Barna a precizat că Florin Cîţu s-a pregătit din timp pentru o lovitură spectaculoasă.

„În loc de asta, Florin Cîţu a decis să anunţe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluţionare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură şi dăunătoare stabilităţii coaliţiei. Florin Cîţu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu”, mai spune Cîţu.

Alianţa USR PLUS a anunţat că Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR PLUS pentru rămânerea în funcţia de prim-ministru şi a cerut de urgenţă o şedinţă a Coaliţiei pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premier.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici