Barna: Decizia de carantinare a Sibiului vine inexplicabil de târziu

Decizia privind intrarea în carantină a Sibiului vine inexplicabil de târziu şi după foarte multă inacţiune dublată de explicaţii ridicole şi ţâfnoase ale reprezentanţilor autorităţilor, afirmă liderul ISR, Dan Barna, parlamentar de Sibiu.

653 afișări
Imaginea articolului Barna: Decizia de carantinare a Sibiului vine inexplicabil de târziu

Barna: Decizia de carantinare a Sibiului vine inexplicabil de târziu

„Decizia privind intrarea în carantină a Sibiului vine inexplicabil de târziu şi după foarte multă inacţiune dublată de explicaţii ridicole şi ţâfnoase ale reprezentanţilor autorităţilor”, scrie pe Facebook Dan Barna.

El apreciază că rata de infectare în judeţ se apropie deja de opt la mie şi până luni va fi, probabil, şi mai mare.

„Sunt deja săptămâni întregi de când am atras atenţia că situaţia de la Sibiu trebuie tratată serios şi luate măsurile care se impun. Am cerut decizii sau demisii. De abia azi s-a anunţat carantina şi doar luni ea va fi implementată. Nu, nu cred că e vorba de rea voinţă, ci mai degrabă de incompetenţă şi oameni puşi în posturi pentru care nu aveau nici pregătirea nici anduranţa necesare. Nu pot decât să constat că, cel puţin pe plan local, autorităţile par că nu s-au trezit încă la realitatea foarte vizibilă a pandemiei şi sunt încă în zodia fatalismului”, adaugă liderul USR.

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a cerut, vineri, demisia managerului Spitalului Judeţean Sibiu, după demiteri şi demisii la instituţii publice din Sibiu, în condiţiile în care oraşul a ajuns la o rată de infectare de aproape 12 la mie.

Autorităţile au anunţat vineri că se instituie, de luni, 16 noiembrie, carantină în municipiul Sibiu, cu localitatea Şelimbăr şi Cartierul Arhitecţilor, la Tălmaciu şi Cisnădie. Carantina va dura două săptămâni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
barna,
carantină,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici