Barna, despre retragerea candidaturii lui Bohnert pentru şefia parchetului UE: E o informaţie care a ajuns la mine

Liderul USR Dan Barna a declarat că a aflat de la colegii de partid că Jean-François Bohnert şi-ar fi retras candidatura pentru funcţia de procuror-şef european şi că ar fi fost audiat, joi, pentru şefia Parchetului Naţional Financiar din Franţa.

1238 afișări
Imaginea articolului Barna, despre retragerea candidaturii lui Bohnert pentru şefia parchetului UE: E o informaţie care a ajuns la mine

Barna, despre retragerea candidaturii lui Bohnert pentru şefia parchetului UE: E o informaţie care a ajuns la mine

„Am fost consecvenţi în mesajul USR, PLUS şi apoi al Alianţei, în mesajul de susţinere a Codruţei Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european. Din informaţiile pe care le-am văzut astăzi (vineri -n.r.) înţeleg că respectiv candidatul francez nu mai este în cursă, ceea ce este o veste foarte bună”, a afirmat Dan Barna, vineri seara, la Digi 24.

Întrebat dacă Bohnert nu mai este oficial candidat pentru şefia Parchetului European şi dacă ştia de la colegii de partid că a fost audiat joi pentru conducerea Parchetului Financiar francez, liderul USR a răspuns: „E o informaţie care a ajuns la mine. Să vedem dacă se confirmă sau nu. Ştiu că Dacian Cioloş a avut discuţii chiar şi cu preşedintele Macron pentru susţinerea candidaturii Codruţei Kovesi. În momentul de faţă, strict tehnic, candidatura este încă blocată în Consiliu. Vom vedea ce se va întâmpla în perioada următoare”.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, este favorit pentru şefia Parchetului Naţional Financiar din Franţa, corespondentul DNA, relatează postul de televiziune TV5 Monde.

Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiţie al Biroului de Presă al Consiliului UE, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu a primit o notificare cu privire la retragerea procurorului francez Jean-François Bohnert din cursa pentru şefia Parchetului European.

„Nu am primit nicio notificare oficială cu privire la domnul Bohnert”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Romain Sadet, răspunzând în acest fel la o întrebare legată de retragerea procurorului francez, aşa cum s-a speculat în ultimele ore în mass-media.

Liderul grupului Înnoim Europa Dacian Cioloş a anunţat, săptămâna trecută, că a discutat cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi a convenit cu acesta să reia procedura nominalizării şefului Parchetului European, pornind de la sprijinul dat de Parlamentul European Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţie.

Taguri:
barna,
bohnert,
kovesi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici