Barna: Dragnea încearcă să prostească o naţiune întreagă pozând în rolul de victimă, deşi a furat “banii copiilor din Teleorman”

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că Liviu Dragnea încearcă “să prostească o naţiune întreagă” şi că pozează în rolul de victimă după ce a fost condamnat, deşi a furat “banii copiilor din Teleorman”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

467 afișări
Imaginea articolului Barna: Dragnea încearcă să prostească o naţiune întreagă pozând în rolul de victimă, deşi a furat “banii copiilor din Teleorman”

Barna: Dragnea încearcă să prostească o naţiune întreagă pozând în rolul de victimă

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat că declaraţia de vineri a lui Liviu Dragnea este de un “cinism fără precedent” şi l-a comparat pe preşedintele PSD cu Nicolae Ceauşescu.

“Ceea ce se întâmplă acum în România este comparabil fără îndoială cu ceea ce s-a întâmplat în 1989 şi într-o oarecare măsură cu ceea ce s-a întâmplat în 1948. Declaraţia lui Liviu Dragnea de ieri este de un cinism fără precedent, el tocmai a anunţat că intenţionează să conducă România prin decrete, exact cum făcea Ceauşescu, că intenţionează să şteargă din legislaţie abuzul în serviciu pentru a se dezincrimina pe sine şi pe toţi ceilalţi acoliţi ai domniei sale care îl susţin în această poziţie. Poziţionarea PSD ca bloc în jurul lui Liviu Dragnea în iniţiativa de a şterge democraţia din România, anunţându-ne că jocul parlamentar şi democraţia parlamentară, aşa cum este reglementată ea în statul român, a devenit deranjantă pentru Liviu Dragnea şi vrea să fie ferm în distrugerea statului de drept, trebuie să genereze o reacţie foarte fermă a societăţii. De altfel, USR va folosi fiecare zi până la moţiunea de cenzură de miercuri pentru a protesta în Parlamentul României, îndemnând de asemenea cetăţenii ca în fiecare zi, de astăzi până miercuri, să iasă în stradă, să protesteze vehement faţă de ideea aceasta, că România poate deveni o republică a infractorilor”, a declarat Dan Barna.

Preşedintele USR l-a contrazis pe Liviu Dragnea, care şi-a cerut scuze, vineri, “miilor de români” condamnaţi pentru abuz pentru serviciu, precizând că de fapt ar fi doar 73 în închisori şi “niciunul nu a furat banii copiilor”.

“L-am văzut pe Liviu Dragnea cerându-şi scuze condamnaţilor care se află în închisoare pentru abuz în serviciu şi spunând că sunt mii de oameni. Sunt 73 de oameni condamnaţi pentru abuz în serviciu care se află în închisori. 73 şi niciunul dintre ei nu a furat banii copiilor, cum a făcut domnul Dragnea şi cum instanţa din România a constatat. Şi pentru aceşti oameni, şi pentru Liviu Dragnea în mod particular, România trebuie sacrificată în aceste zile şi PSD-ul să se transforme din nou în Partidul Comunist? Nu vom accepta acest lucru. Practic, PSD a încălcat linia roşie, ne întoarcem spre Rusia, ne întoarcem alergând spre Rusia, fugim de Europa pentru că aşa vrea Liviu Dragnea, un om dublu condamnat”, a afirmat Dan Barna.

De asemenea, liderul USR a precizat că Liviu Dragnea pozează în rolul de victimă, când de fapt ar trebui să-şi ceară scuze copiilor din Teleorman pentru faptul că le-a “furat banii”.

“Acum, Liviu Dragnea încearcă să prostească o naţiune întreagă pozând în rolul de victimă, când a furat banii copiilor din Teleorman, faţă de care ar fi trebuit cu adevărat să-şi ceară scuze, pentru a plăti personal la partidul domniei sale, pentru a plăti personal care l-a slugărit pe domnia sa? Este de neacceptat”, a declarat preşedintele USR.

Dan Barna le-a transmis, sâmbătă, din Timişoara, şi un mesaj membrilor PSD din întreaga ţară. Şi anume, acela de a le cere “socoteală” celor care au probleme cu legea.

“Vreau să le transmit un mesaj membrilor PSD din ţară: faptul că baronii cu schelet în dulap sunt alături de cei care conduc, sunt alături de Liviu Dragnea, îi obligă pe membrii PSD să le ceară acestora să-şi schimbe atitudinea. Faptul că o gaşcă de oameni, o mână de oameni are probleme cu legea şi ştiu că urmează să răspundă penal pentru furtul banilor publici şi pentru grozăviile şi aberaţiile pe care le-au făcut acestei ţări, îi obligă pe membrii normali ai PSD să le ceară socoteală. Nu este normal ca sute de mii de membrii, pentru că ştim că PSD-ul susţine că are 700.000 de membrii, să fie solidari cu un infractor care vrea să sacrifice întreaga ţară pentru interesul personal de a scăpa de închisoare. Aici vorbim de hoţie, aici este o gaşcă a hoţilor, ceea ce este extraordinar de grav. Vorbim de varianta unor hoţi care sunt îngroziţi de faptul că nu mai pot fura din bani publici şi puterea pe care ei o foloseau pentru a fura din bani publici ar trebui să o folosească pentru cetăţeni, ceea ce li se pare de neconceput. Vorbim despre disperarea hoţilor că nu mai pot să ne fure banii, asta este întreaga miză a cazului Dragnea şi sacrificarea României”, este de părere Dan Barna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici