Barna, după ce DLAF a sesizat DNA: „Premierul Cîţu tot nu va recâştiga sprijinul USR PLUS”

  • „Premierul Cîţu tot nu va recâştiga sprijinul USR PLUS”, spune Dan Barna după ce DLAF a sesizat DNA în privinţa unui proiect pe fonduri europene cu o firmă a acestuia beneficiar.
  • Departamentul de Luptă Antifraudă anunţa, într-un răspuns la o solicitare Mediafax şi Aleph News, că inspectorii săi au sesizat Secţia a II-a a DNA şi cu privire la proiectul „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural”.
939 afișări
Imaginea articolului Barna, după ce DLAF a sesizat DNA: „Premierul Cîţu tot nu va recâştiga sprijinul USR PLUS”

Barna, după ce DLAF a sesizat DNA: „Premierul Cîţu tot nu va recâştiga sprijinul USR PLUS”

„Oricât se va strădui DLAF, o instituţie aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activităţii mele pentru a plasa ştiri negative la fiecare moment politic sau electoral important, premierul Cîţu tot nu va recâştiga sprijinul USR PLUS. Am cerut în mod repetat, încă de acum trei ani, ca orice dosar să fie procesat şi trimis la DNA astfel încât să fie lămurite toate chestiunile asupra cărora există semne de întrebare. Până acum, s-a confirmat că am avut dreptate de fiecare dată când am zis că nu am nimic de ascuns şi nimic de care să mă tem”, scrie Barna pe Facebook.

Barna adaugă că, la singura interacţiune avută direct cu cei de la DLAF, în 11 martie, când a răspuns la solicitarea de clarificări, i-au transmis că încheiaseră verificările şi vor trimite la DNA constatările: „Le-am cerut şi eu sa facă lucrul acesta pentru a încheia această poveste fără sfârşit. Au comunicat şi public acest lucru ca <s-a trimis la DNA>. Astăzi aflu şi eu din presă că DLAF a păstrat, a pus deoparte, o bucată din verificarea iniţială, pentru zile negre şi nevoi urgente de comunicare negativă, ca să se mai poată genera încă o ştire de genul <s-a trimis la DNA ceva cu Barna>. Asta se întâmpla azi când avem în linie dreaptă o moţiune care va confirma că actualul premier nu mai are sustinere. Nu este nimic nou, nu e nimic diferit de ceea ce era şi ce am clarificat deja de luni de zile. Este doar un film în permanentă reluare la câteva luni pe care îl tot vedem împreună de trei ani”.

„Între timp în iunie anul acesta DNA a clasat dosarul redeschis în campania electorală din 2019, constatând că fapta nu există şi a răspuns în numeroase rânduri la întrebările presei că nu am nici un fel de calitate în niciunul dintre dosare. Obiectivul nostru este rezolvarea rapidă a crizei politice şi revenirea la o guvernare stabilă şi eficientă. Ea este posibilă, însă fără Florin Cîţu. Actualul premier, coordonator al unei campanii de vaccinare eşuată, autor direct şi moral al crizei politice, trebuie să plece cât mai rapid. Pentru binele românilor şi al României”, îşi încheie Dan Barna postarea.

Departamentul de Luptă Antifraudă anunţa, într-un răspuns la o solicitare Mediafax şi Aleph News, că inspectorii săi au sesizat Secţia a II-a a DNA şi cu privire la proiectul „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural”.

Proiectul respectiv are ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL, care i-a aparţinut lui Dan Barna şi soţiei sale, Olga Totolici, pentru că în urma verificărilor „au rezultat indicii privind posibila săvârşire a unor fapte de natură penală”.

„În urma verificărilor efectuate în cazul proiectului „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural” (POSDRU/135/5.2/S/125782 – cod SMIS 51031), având ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL, au rezultat indicii privind posibila săvârşire a unor fapte de natură penală, motiv pentru care Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a procedat la întocmirea actelor de sesizare. Întreaga documentaţie a fost transmisă Direcţiei Naţionale Anticorupţie (Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie)”, anunţa DLAF în răspunsul pentru Mediafax şi Aleph News.

În mai 2021, DLAF anunţase că a sesizat DNA în privinţa a 2 dintre proiectele pe fonduri europene ( Punţi Comunitare” şi „SES-am deschide-te!”), unde a găsit indicii privind o posibilă săvârşire a unor fapte de natură penală, fiind implicate 4 persoane care la data faptei, deţineau calităţile de expert cu atribuţii de recrutare respectiv, manageri ai structurilor de economie socială (entităţi înfiinţate în cadrul proiectelor).

Tot în mai 2021, DLAF anunţa că în privinţa celui de-al treilea proiect verificat („Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”) nu a găsit indicii de natură penală iar verificările în privinţa celui de-al 4-lea proiect care implica firma care i-a aparţinut lui Dan Barna şi soţiei sale, erau în curs.

Săptămâna trecută, pe 22 septembrie 2021, DNA a anunţat că în dosarul care implică primele sesizări ale DLAF cercetările se fac în continuare „in rem”, nicio persoană neavând până în prezent calitatea de suspect sau de inculpat.

„Un dosar având la bază aspectele la care faceţi referire este în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, se arată în răspunsul DNA.

Tot pe 22 septembrie 2021, DNA a anunţat că în celălalt dosar în care a fost invocat numele fostului vicepremier al USR PLUS, Dan Barna, procurorii au dispus soluţia clasării pe „fapta nu există”, clasarea fiind dată de procurorul secţiei I a DNA, Radu Ionescu şi confirmată de către procurorul adjunct al Secţiei I a DNA, Adrian George Matei, fin al procurorul CSM, Cristian Ban, fiind contestată în instanţă, la Tribunalul Alba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici