Barna îi propune lui Dăncilă să îl nominalizeze pe deputatul USR Cătălin Drulă pentru funcţia de comisar european

Liderul USR Dan Barna i-a propus, joi, premierului Viorica Dăncilă, să îl nominalizeze pe deputatul USR Cătălin Drulă pentru funcţia de comisar european din partea României.

509 afișări
Imaginea articolului Barna îi propune lui Dăncilă să îl nominalizeze pe deputatul USR Cătălin Drulă pentru funcţia de comisar european

Barna îi propune lui Dăncilă să îl nominalizeze pe Drulă drept pentru funcţia de comisar european

„Am o propunere pentru guvernul României. Una care să ne salveze de jena pe care o simţim cu toţii astăzi când propunerea PSD pentru postul de Comisar European pentru Transporturi a fost respinsă. Vă propun să numim un om care se pricepe. Un om cu un CV ireproşabil, care a demonstrat de-a lungul timpului de nenumărate ori preocupare şi pricepere la infrastructura de transport. Mă gândesc la deputatul Cătălin Drulă căruia, în această seară, i-am propus să accepte să îi înaintez public numele pentru această funcţie. De ce tocmai el? E relativ simplu. Înainte de a fi politician, înainte de a fi userist, înainte de a fi ales în Parlamentul naţional, Cătălin a fost un activist pro-infrastructură”, a scris Barna, pe Facebook.

Liderul susţine că deputatul Cătălin Drulă este un politician coerent, onest şi cu putere de muncă.

„Şi-a petrecut mii de ore studiind proiecte de autostrăzi, comparând, scriind analize, organizând campanii publice pentru o administrare eficientă a banilor publici destinaţi infrastructurii rutiere. A atras atenţia când proiectele trenau, a avut curajul să recunoască când lucrurile mergeau bine, a insistat pentru integrarea României în UE şi din acest punct de vedere (uitaţi-vă doar la o hartă a autostrăzilor europene care să cuprindă şi România şi veţi înţelege de ce folosesc cuvântul “integrare”!). Este coerent, onest şi cu o fantastică putere de muncă. Ştiu asta pentru că e unul dintre artizanii mai multor proiecte la care mulţi români au zis “Da”. Nu le enumăr aici pentru că nu promovez un membru al USR sau PLUS, ci pur şi simplu un om care ia în serios fiecare proiect în care acceptă să intre. Sunt doar câţiva ani de când lucra la sisteme de livrare de produse medicale cu drone care acum salvează vieţi în Africa. S-a întors din Canada unde a făcut studiile ca să pună umărul pentru România. Are acest microb al misiunii publice şi cred că trebuie să profităm”, a adăugat Barna.

Totodată, Dan Barna a precizat că dacă va fi ales pentru această funcţie, Cătălin Drulă îşi va pierde calitatea de membru de partid.

„Vreau să fiu bine înţeles, din momentul în care această propunere va fi acceptată, el încetează să mai fie membru de partid cu tot ce presupune acest lucru. Va fi doar încă un român de care putem fi mândri. Va fi o pierdere pentru mine şi pentru partid, dar e un câştig pentru România. Haideţi că se poate! Nu trebuie decât un pic de curaj”, a conchis Barna.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb şi nu poate asuma funcţia de comisar european.

În luna iulie, premierul Viorica Dăncilă susţinea că "ar fi de preferat cu un comisar femeie pentru că am obţine un portofoliu mult mai important".

Taguri:
barna,
drulă,
dăncilă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici