Barna: Îi solicit lui Orban să nu cedeze şantajului PSD cu moţiunea în caz de asumarea pe primari

Dan Barna i-a cerut, marţi, premierului Ludovic Orban să nu cedeze la şantajul PSD cu moţiunea de cenzură în cazul asumării răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi. Liderul USR consideră că moţiunea de cenzură nu ar avea şanse să treacă.

572 afișări
Imaginea articolului Barna: Îi solicit lui Orban să nu cedeze şantajului PSD cu moţiunea în caz de asumarea pe primari

Barna: Îi solicit lui Orban să nu cedeze şantajului PSD cu moţiunea în caz de asumarea pe primari

„Noi avem în acordul politic cu PNL că vom merge spre primari în două tururi. Avem calea parlamentară şi mai există şi că premierul să îşi asume acest prioect de lege, variantă despre care a vorbit şi preşedintele. Preşedintele mi-a spus explicit că susţine şi că îşi doreşte şi el această modificare. Dincolo de asta, angajarea de răspundere presupune să vrea şi premierul Orban şi PNL. Îi solicit premierului să nu cedeze acestui şantaj care a apărut instantaneu dinspre PSD cu moţiunea de cenzură în caz că ar merge spre primari în două tururi. Sunt convins că o astfel de moţiune nu va trece în acest moment, din multe motive legate de structura Parlamentului pe care o avem în România”, a spus Dan Barna, la Realitatea PLUS.

Liderul USR a afirmat că speră ca în următoarele două săptămâni, odată cu discuţia despre bugetul de stat, să fie pus pe agendă şi subiectul legat de alegerea primarilor în două tururi.

El a adăugat că o alianţă între PSD şi UDMR care să se apropie de pragul de 233 de voturi pentru a trece o moţiune de cenzură ar putea fi posibilă: „Teoretic s-ar putea apropia, practic mă îndoiesc”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
barna,
orban,
primari

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici