Video Dan Barna: „În loc de răspunsuri, primim petarde de genul că ni se fură Ardealul”

  • Şeful de la USR crede că autorităţile nu comunică eficient cu oamenii
  • Barna: „Autorităţile încearcă o fentă de comunicare”
  • Barna: „Premierul spune că susţine producătorii locali, dar face achiziţii de pe piaţa externă”
  • Barna crede că proiectele Ministerului Educaţiei sunt mai degrabă birocratice decât practice
  • Liderul USR susţine că povara crizei stă doar pe umerii mediului privat
2456 afișări

În loc de răspunsuri legate de criza COVID, autorităţile aruncă petarde de genul că ni se fură Ardealul. Este ceea ce crede preşedintele USR, Dan Barna, despre felul în care comunică mai marii statului în această perioadă.

„Deocamdată, de la autorităţi şi în loc să primim genul ăsta de răspunsuri, primim genul ăsta de petarde, că iarăşi ni se fură Ardealul. Una e ceea ce îi preocupă pe oameni şi alta e ce se încearcă, o fentă de comunicare” susţine Dan Barna, preşedintele USR.

Guvernul nu a oferit destule explicaţii în ceea ce priveşte repornirea economiei, situaţia medicală şi educaţia, mai spune Barna.

„Am văzut, pe de o parte, declaraţiile premierului, care spunea că, sigur, susţinem producătorii locali, dacă ne uităm, însă, la achiziţiile făcute de stat, vedem că în marea lor majoritate, acestea sunt achiziţii făcute de pe piaţa externă şi la preţuri multe semnificativ mai mari.”

Liderul USR susţine că, în momentul de faţă, povara crizei „stă doar pe umerii mediului privat”.

„Adâncim această fractură între un sector public care nu e afectat aproape absolut deloc de criză şi un sector privat care plăteşte factura, ponoasele şi e şi cel care suferă, pentru că o parte din companii nu vor supravieţui după această criză.”

Cât despre educaţie, Barna crede că proiectele Ministerului sunt pură birocraţie.

„65% din elevii noştri nu au un acces stabil şi consistent la Internet. Vorbim de digitalizare. Proiectele din zona educaţiei finanţate, în continuare, din fonduri europene, sunt mai degrabă, proiecte din zona birocraţiei educaţionale, platforme de şcolaritate, baze de date, dar nu sunt adresate, în principa, achiziţiei infrastructurii de dotări pentru elevi.”

Iar impactul epidemiei poate fi redus prin testarea în masă, spune Barna.

„Chiar folosind astfel de teste care poate nu sunt perfecte, testele rapide pe care le-am achiziţionat, ele stau în momentul de faţă nefolosite. Folosind aceste teste şi cele mai noi achiziţionate, poţi să scoţi din comunitate persoanele infectate.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici