Barna: Nu era niciun dubiu că Iohannis va respinge propunerea de revocare a lui Kovesi

USR consideră că nu era nicio îndoială că preşedintele Klaus Iohannis va respinge cererea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA, mai ales că raportul ministrului Tudorel Toader era unul "plin de greşeli".

321 afișări
Imaginea articolului Barna: Nu era niciun dubiu că Iohannis va respinge propunerea de revocare a lui Kovesi

Barna: Nu era niciun dubiu că Iohannis va respinge propunerea de revocare a lui Kovesi

Uniunea Salvaţi România salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Nu era niciun dubiu că preşedintele Klaus Iohannis va respinge propunerea ministrului Tudorel Toader, bazându-se atât pe avizul şi explicaţiile specialiştilor CSM, cât şi pe rezultatele dovedite ale DNA în lupta anticorupţie, de când Laura Codruţa Kovesi a preluat conducerea instituţiei. Este decizia corectă şi firească, mai ales în contextul asaltului asupra justiţiei lansat în ultimul an şi jumătate de coaliţia PSD-ALDE”, a declarat preşedintele USR Dan Barna, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, propunerea de revocare înaintată de ministrul Tudorel Toader a fost bazată pe un raport plin de greşeli, pe care şefa DNA Laura Codruţa Kovesi l-a demontat cu argumente solide în confruntarea de la CSM. Acest raport a fost o urgenţă politică în contextul promovării fără temei a modificărilor legilor justiţiei.

"Nu ne aşteptam ca, după această decizie a preşedintelui, liderii PSD-ALDE să renunţe la planul de decapitare a DNA. Ministrul marionetă al justiţiei avea deja ordinul de la partid să sesizeze Curtea Constituţională. În opinia USR, este inadmisibil ca Guvernul să devină un instrument politic în lupta anticorupţie, în loc să se ocupe de rezolvarea problemelor reale ale românilor", a completat liderul USR

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Şeful statului a refuzat, luni, să dea curs cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, anunţând că motivele invocate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să îl convingă.

Imediat după ce preşedintele României şi-a anunţat decizia, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici