Barna: Nu o să votăm pentru alt guvern compus din oamenii care ne-au adus în situaţia de azi

Dan Barna a reacţionat, luni, la propunerea lui Victor Ponta privind constituirea unui nou guvern cu PSD, din care să nu facă parte Viorica Dăncilă. Liderul USR susţine că este împotriva acestei propuneri şi că nu va vota niciodată pentru un alt guvern din care să facă parte şi PSD.

265 afișări
Imaginea articolului Barna: Nu o să votăm pentru alt guvern compus din oamenii care ne-au adus în situaţia de azi

Barna: Nu o să votăm pentru alt guvern compus din oamenii care ne-au adus în situaţia de azi

„Văd că dl Ponta anunţă că, imediat după ce va trece moţiunea, începe negocierile cu PSD pentru un guvern nou de stânga, fără actualul prim-ministru. Vreau să fie foarte clar: vom vota împotriva Vioricăi Dăncilă premierul-calamitate. Vom vota împotriva ei şi a cabinetului dezastruos pe care îl conduce. Cu cât pleacă mai repede, cu atât mai bine. Dar nu o să votăm niciodată pentru alt guvern compus din oamenii care ne-au adus în situaţia de azi. Soluţia pentru un guvern legitim sunt anticipatele, iar după moţiune trebuie să intrăm în logica anticipatelor fără alte amânări. Punct!”, a scris Barna, pe Facebook.

Victor Ponta a declarat, luni,că după moţiunea de cenzură, va face o propunere oficială foştilor săi colegi din PSD, pentru refacerea unei majorităţi cu ALDE, dar "fără Viorica Dăncilă sau Mihai Fifor". Liderul Pro România a mai spus că propunerea de premier nu va fi de la Pro România sau PSD.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului joi, începând cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moţiunii este de 233 de parlamentari.

Printre semnatarii moţiunii de cenzură se numără foştii parlamentari social-democraţi Mihăiţă Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoş, precum şi deputatul PSD Marius Bota.

Deputaţii Cornel Itu şi Horia Nasra au renunţat la PSD şi s-au alăturat grupului parlamentar Pro Europa. Anunţul va fi făcut în plenul Camerei Deputaţilor. Şi deputatul neafiliat de Olt, fost membru ALDE, Mihai Niţă, s-a alăturat aceluiaşi grup parlamentar.

Taguri:
barna,
ponta,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici