Barna recunoaşte că Cioloş i-a propus o retragere în tandem din cursa pentru preşedinţia USR PLUS. „Nu o să plec din faţa luptei”

  • Co-preşedintele USR PLUS, Dan Barna, a recunoscut, joi seara, că Dacian Cioloş i-a propus ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcţia de preşedinte al partidului.
  • Vicepremierul a spus că l-a refuzat pe Cioloş şi că varianta retragerii este o abordare greşită.
340 afișări
Imaginea articolului Barna recunoaşte că Cioloş i-a propus o retragere în tandem din cursa pentru preşedinţia USR PLUS. „Nu o să plec din faţa luptei”

Întrebat despre discuţia dintre el şi Dacian Cioloş, în care europarlamentarul i-a cerut ca niciunul dintre ei să nu candideze la preşedinţia partidului, Dan Barna a spus, la Digi 24, că a refuzat propunerea şi că abordarea i se pare greşită.

„A fost o discuţie în care s-au discutat diverse variante de congres. Practic, pentru noi obiectivul este să păstrăm partidul unit, solidar în această miză în care eu cred foarte mult, că USR PLUS poate fi o soluţie pe termen lung în politica din România. În acest context, Dacian, într-adevăr, a făcut acea propunere cu care eu, evident, nu rezonez din mai multe motive. Este o propunere de lucru. Argumentele din spate nu le-am înţeles foarte clar şi nu o să insist pe ele. Vi le poate prezenta Dacian cu proxima ocazie. Eu vreau să spun că acest proiect USR PLUS este un proiect la care am muncit foarte mult şi eu ca natură umană sunt un luptător şi sunt foarte deschis şi am foarte mare încredere în înţelepciunea colegilor (...) să alegem cea mai bună soluţie. Dacă partidul va decide un alt lider voi accepta cu inima deschisă şi cu bucuria familiei mele acest lucru. Însă eu nu o să plec din faţa niciunei lupte”, a spus Barna.

Vicepremierul a declarat că se va prezenta în faţa colegilor săi şi va candida la preşedinţia USR PLUS.

„Dacă intru într-o logică de comoditate şi mă retrag, plec acasă, e un mesaj foarte prost, un mesaj pe care nu l-am dat în viaţa mea şi nu o să îl dau niciodată”, a mai spus Barna.

Întrebat dacă Cioloş a încercat să îl convingă, Barna răspuns: „Mi-a prezentat această variantă în care el crede, să ne retragem amândoi, şi să vedem ce se va întâmpla mai departe, ceea ce din punctul meu de vedere e o abordare pe care nu am cum să o susţin”.

Întrebat, în continuare dacă, în aceste condiţii, Dacian Cioloş va candida la alegerile interne, Barna a spus că această decizie o va lua chiar Dacian Cioloş

Vicepremierul nu exlude ca la funcţia de preşedinte al USR PLUS să mai apară şi alte candidaturi, în afara lui sau a lui Cioloş.

Dacian Cioloş i-a propus lui Dan Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS,pentru a nu se crea falii în partid. Fiecare ar urma să susţină alte figuri din partid, care să obţină voturi din ambele tabere, au declarat, sâmbătă,pentru MEDIAFAX, surse politice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici