Barna: Tăriceanu a avut un moment de luciditate remarcabilă

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat joi că declaraţia lui Călin Popescu Tăriceanu în care spune că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE este o dovadă de lucididate remarcabilă, având în vedere că „România este în urmă la majoritatea capitolelor”.

1817 afișări
Imaginea articolului Barna: Tăriceanu a avut un moment de luciditate remarcabilă

Barna: Tăriceanu a avut un moment de luciditate remarcabilă

„Sunt din ce în ce mai rare în cazul lui Tăriceanu, dar de data aceasta declaraţia este o dovadă de luciditate remarcabilă. România nu este pregătită pentru a prelua preşedinţia. Suntem în urmă la majoritatea capitolelor, organizaţional vorbind. Discutând cu parteneri de la Bruxelles şi cu oameni implicaţi în mecanismul acesta al Comisiei Europene şi al Consiliului, toţi spuneau că este evident că România va avea nevoie de sprijin din partea instituţiilor, comisiilor pentru a putea să avem măcar o performanţă decentă. Acest Guvern nu are nicio şansă să poată face o faţă decentă în ceea ce priveşte preşedinţia Comisiei Europene. Gândiţi-vă că avem minştri care abia rup în limba română şi care ar trebui să fie în situaţia de a prezida şedinţe şi întâlniri în cadrul Consiliului alături de miniştri de ecobnomie sau mediu din alte state”, a afirmat Dan Barna în Parlament.

Senatorul USR Stelian Ion a declarat că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este vinovat că România nu va fi capabilă să preia preşedinţia Consiliului UE.

„Ironia este că acest lucru i se datorează în foarte mare parte chiar domnului Călin Popecu Tăriceanu. Ştim faptul că a susţinut un Guvern incompetent. Ca atare să ajungă la această concluzie, nu trebuie aplaudat, ba chiar putem trage concluzia că din pricina dumnealor de aflăm în aceste situaţii. Ar fi extraordinar dacă această propunere a domnului Călin Poscu Tăriceanu ar fi una sinceră. Pentru că noi până în prezent am avut întotdeauna disponibilitatea pe acest subiect. E important să se întâmple lucrul ăsta”, a afirmat Stelian Ion.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că, în condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE. În opinia lui, cine crede că liderii europeni vor fi înţelegători în an electoral se înşeală.

”În condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE. Este un avertisment în al doisprezecelea ceas pe care îl adresez cu responsabilitate tuturor oamenilor politici, în special Preşedintelui României şi liderilor partidelor parlamentare din opoziţie. Cine crede că liderii europeni vor fi înţelegători când în an electoral, oamenii politici de la Bucureşti se vor război se înşeală. România deja pierde teren şi va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă de urgenţă. Dacă Preşedintele şi partidele de opoziţie vor continua să nege evidenţa protocoalelor nelegale şi abuzurilor şi vor refuza orice dialog pentru ca România să meargă înainte, atunci vom rata o mare şansă pe care o avem de a ne impune vocea la nivelul Uniunii Europene. Vom continua să fim trimişi la colţ de către liderii europeni care înţeleg mult mai bine jocurile politice şi diplomatice şi acţionează în interesul propriilor ţări”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici