Barroso a reiterat sprijinul său pentru aderarea României la Schengen

Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a reiterat, în întâlnirea de vineri de la Bruxelles cu preşedintele Traian Băsescu, sprijinul său pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

561 afișări
Imaginea articolului Barroso a reiterat sprijinul său pentru aderarea României la Schengen

Barroso a reiterat sprijinul său pentru aderarea României la Schengen (Imagine: Stefan Micsik / MediafaxFoto)

"Preşedintele Barroso a reiterat sprijinul său pentru aderarea României la spaţiul Schengen", se menţionează în comunicatul de presă transmis de Comisia Europeană după întrevederea celor doi oficiali.

De asemenea, Barroso a reluat şi suportul său pentru "necesitatea ca autorităţile române să consolideze managementul actual al fondurilor europene".

Totodată, potrivit comunicatului, preşedintele Barroso şi preşedintele Băsescu au făcut un schimb de opinii cu privire la situaţia din Uniunea Europeană şi în particular din zona euro, discutând şi despre anunţurile făcute de preşedintele Barroso în discursul său privind starea Uniunii adresat în Parlamentul European.

"Cei doi oficiali au discutat în mod particular şi despre propunerile Comisiei privind uniunea bancară şi mecanismul unic de supraveghere, care vor întări zona euro în acelaşi timp cu protejarea intereselor ţărilor membre non-euro şi integritatea pieţei comune", se arată în comunicat.

De asemenea, cu privire la cadrul bugetar multianual 2014-2020, "cei doi preşedinţi au convenit asupra nevoii de a avea un buget ambiţios al UE, care să garanteze o politică de coeziune ambiţioasă şi să asigure îmbunătăţirea competitivităţii şi creşterii economice din Uniune", se mai arată în comunicatul Comisiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici