Băsescu a transmis mesajul înainte de 21.00, în seara alegerilor, ca să prevină demobilizarea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la B1Tv, că în seara turului II al alegerilor prezidenţiale şi-a început discursul înainte de ora 21.00 pentru a preveni demobilizarea propriilor oameni.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu a transmis mesajul înainte de 21.00, în seara alegerilor, ca să prevină demobilizarea

Băsescu a transmis mesajul înainte de 21.00, în seara alegerilor, ca să prevină demobilizarea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Ştiam exact că CCSB şi INSOMAR primiseră instrucţiuni de la Hrebenciuc să-l urce cu o jumătate de procent, respectiv cu un procent pe Geoană. Din acest motiv ştiam că va vorbi primul după ora 21.00, pentru că se duceau la el, că era normal, era prezumtivul câştigător. Atunci am ales să-mi dau semnalul înainte de ora 9.00, pentru că exista riscul formidabil de demobilizare a propriilor tăi oameni", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că ştia că nu mai putea pierde alegerile prezidenţiale.

Totodată, Traian Băsescu a arătat că în secţiile de votare erau şase oameni ai lui Mircea Geoană şi maxim doi ai săi.

"Spun doi pentru că PDL avea dreptul la un singur reprezentant, dar în peste jumătate din secţiile de votare numirea s-a făcut de oameni agreaţi de prefecţii numiţi de Guvern şi eu presupun că cea mai mare parte dintre ei erau oameni de încredere", a adăugat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici