Băsescu: Am avut mari speranţe, dar noul CSM s-a îmbolnăvit repede de racile trecutului CSM

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că a avut mari speranţe legate de noul CSM, dar instituţia "s-a îmbolnăvit repede de racile trecutului CSM", el criticând astfel poziţia Consiliului legată de prevederea constituţională privind caracterul licit al dobândirii averii.

193 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am avut mari speranţe, dar noul CSM s-a îmbolnăvit repede de racile trecutului CSM

Băsescu: Am avut mari speranţe, dar noul CSM s-a îmbolnăvit repede de racile trecutului CSM (Imagine: Thomas Dan)

"Am avut mari speranţe legate de noul CSM. Poziţia cu privire la caracterul licit al dobândirii ca fiind prezumat pentru orice tip de avere vine exact de la CSM, nu de la Curtea Constituţională. Mă tem că noul CSM s-a îmbolnăvit repede de racile trecutului CSM", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi seară, că nu va renunţa la propunerea de eliminare din Constituţie a prevederii prin care averea se prezumă a fi dobândită licit, invocând o decizie "obligatorie pentru statele membre UE" a Consiliului JAI, pe care însă România nu a implementat-o.

El a precizat că în această privinţă nu va modifica textul pe care îl va trimite Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici