Băsescu: Am susţinut necesitatea semnării în august a Acordului de asociere de către Republica Moldova

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, după sosirea de la Consiliul European de iarnă, că a susţinut în cadrul discuţiilor privind extinderea Uniunii necesitatea ca Republica Moldova să semneze mai devreme Acordul de asociere, în luna august.

438 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am susţinut necesitatea semnării în august a Acordului de asociere de către Republica Moldova

Băsescu: Am susţinut necesitatea semnării în august a Acordului de asociere de către Republica Moldova (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

"Am susţinut necesitatea decalării termenului, care era septembrie, pentru ca măcar în luna august să fie gata toată documentaţia, tradusă în toate limbile oficiale ale statelor membre, în aşa fel încât, în luna august, Republica Moldova să poată semna de data aceasta Acordul de asociere şi Acordul de liber schimb", a spus şeful statului.

Preşedintele a menţionat că a "atenţionat" Consiliul şi Comisia Europeană cu privire la limba de redactare a Acordului pentru Republica Moldova, "având în vedere decizia Curţii Constituţionale că limba oficială în Moldova este limba română".

"Vom vedea cum evoluează lucrurile din acest punct de vedere, dar am atenţionat că trebuie ţinut cont de hotărârea Curţii Constituţionale", a mai arătat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai anunţat că în cadrul Consiliului s-a stabilit începerea negocierilor de aderare cu Serbia, din ianuarie, capitol la care respectarea drepturilor minorităţilor este una dintre problemele pe care România le-a introdus la capitolul de negociere.

Traian Băsescu a mai spus că, deocamdată, s-a stabilit să nu se înceapă negocierile cu Albania, decizia urmând a fi reevaluată cu ocazia Consiliului din luna iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici