Băsescu: Am vrut să mă izolez de PDL, dar am constatat că nu se poate. Voi discuta luni cu ei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a dorit să se "izoleze" faţă de reprezentanţii PDL, atât faţă de Vasile Blaga, cât şi faţă de Mihai Răzvan Ungureanu, însă va solicita luni o discuţie cu aceştia despre partid şi va lua parte la Convenţia partidului dacă va fi invitat.

369 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am vrut să mă izolez de PDL, dar am constatat că nu se poate. Voi discuta luni cu ei

Băsescu: Am vrut să mă izolez de PDL, dar am constatat că nu se poate. Voi discuta luni cu ei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"După alegeri, nu am vrut să intervin deloc nicăieri. Să ştiţi că a sunat la cabinet şi Răzvan, a sunat şi Vasile Blaga în decembrie, a sunat şi domnul Neamţu. Până astăzi, când mi-am dat seama ce lucru urât se întâmplă în PDL, nu am vrut să vorbesc despre politică. Luni o să-i caut eu, să am o discuţie cu ei, ca între un preşedinte care a fost ajutat de ei în vară (...) Am vrut să mă izolez până azi, dar astăzi, discutând cu Emil Boc, am spus că nu se poate să mă izolez", a susţinut Băsescu.

Totuşi, Băsescu a susţinut că relaţiile sale cu Mihai Răzvan Ungureanu sunt "bune", însă lui Vasile Blaga i-ar fi replicat în decembrie anul trecut: "Nu avem ce discuta, Vasile".

"Cea mai mare pierdere este pierderea occidentalităţii şi frecventabilităţii PDL, e într-o familie importantă în PPE, nu se poate compromite", a mai afirmat şeful statului.

El a fost întrebat dacă nu există riscul să fie interpretată discuţia sa cu reprezentanţii PDL drept o intervenţie sau amestec în viaţa PDL.

"Nu, că Băsescu nu se va duce să bage niciun buletin de vot în urnă la Convenţie", a replicat preşedintele.

De asemenea, el a susţinut că, dacă va fi invitat, va participa la reuniunea PDL şi discursul său nu va fi diferit de declaraţiile sale actuale.

"Eu nu mai am practic nicio legătură cu ei, iar acolo există riscul ca un partid bătut în alegeri – pe bună dreptate, aşa a vrut electoratul – să o ia pe un drum din care să dispară. Şi eu cred că România, că opoziţia are nevoie de un PDL revitalizat, e pentru sănătatea democraţiei", a mai apreciat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici