Băsescu: "Analiştii care se consideră dezorientaţi" să consulte documentele UE asumate de România

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis, miercuri, analiştilor "care se declară dezorientaţi" cu privire la viitorul ţării să citească documentele pe care România şi le-a asumat - Agenda 2020, pactul Europlus, Programul Naţional de Reformă şi Pactul de Stabilitate.

229 afișări
Imaginea articolului Băsescu: "Analiştii care se consideră dezorientaţi" să consulte documentele UE asumate de România

Băsescu: "Analiştii care se consideră dezorientaţi" să consulte documentele UE asumate de România (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Aş profita să-i rog pe cei care se consideră dezorientaţi. Mereu aud că nu avem un program, nu ştim ce să facem... Îi rog pe domnii analişti care încă nu ştiu ce face ţara lor să citească aceste documente pe care România şi le-a asumat - Agenda 2020, pactul Europlus, Programul Naţional de Reformă şi, aş spune, nu în ultimul rând, Pactul de Stabilitate al Uniunii Europene, la care România este parte", a spus Traian Băsescu, în declaraţiile de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că aceste programe sunt documente care arată ce va face România prioritar în următorii ani.

"Dacă se uită şi la programele finanţate din bani europeni vor înţelege că România are un program şi un proiect pe care vrea să-l îndeplinească. Nu mai vorbim de modernizarea statului prin apariţia noilor legislaţii", a mai spus şeful statului.

El i-a îndemnat pe cei "care vor să comenteze competent" ce se va discuta la Consiliul European "să citească puţin tratatele Uniunii".

"Va trebui, cei care vor să comenteze competent ce se va discuta la următorul Consiliu, să citească puţin tratatele Uniunii, e un efort care poate va putea fi făcut, dacă nu, măcar ascultaţi-i pe cei care ştiu", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Băsescu a susţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre abordarea pe care România o va avea la Consiliul European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici