Băsescu, atac la USR-PLUS: După ce vor guverna, vedem dacă mai rămâne cât a rămas din Dan Diaconescu

Traian Băsescu a declarat că USR-PLUS are abordări destul de proaspete, iar nimeni nu se va convinge că sunt „o gogoaşă” decât după ce vor guverna. El a precizat că după aceea „vom vedea dacă mai rămâne din ei măcar cât a rămas din Dan Diaconescu”.

7526 afișări
Imaginea articolului Băsescu, atac la USR-PLUS: După ce vor guverna, vedem dacă mai rămâne cât a rămas din Dan Diaconescu

Băsescu, declaraţie de USR-PLUS: După ce vor guverna, vedem dacă mai rămâne cât a rămas din Dan Diaconescu

„Cred că aşa a fost proiectat USR să devină o forţă politică ce urmează să răspundă dezideratelor de partid nou şi oameni politici noi. Trebuie s-o recunoaştem că abordările lor sunt destul de proaspete, pe deoparte, oamenii sunt destul de proaspeţi şi nimeni nu se va convinge că sunt o gogoaşă până când nu vor guverna. După ce vor guverna, vom vedea dacă mai rămâne măcar cât a rămas din Dan Diaconescu. E puţin răutăcioasă observaţia mea, pentru eu îi consider un soi de neo-marxişti, mai ales când vine şi domnul Cioloş cu teoriile de bază, cu trăitul la comun, cu renunţarea la valorile creştine, care până la urmă sunt cheia existenţei Europei, nu numai a poporului român, cu spiralele de la cei ai domnului Bivolaru. E o viaţă complicată”, a afirmat Traian Băsescu, duminică, la România Tv.

Europarlamentarul PMP a declarat că cel mai mult din discursul lui Dan Barna, la Congresul USR, i-a plăcut atunci când acesta a făcut referiri la filmul „Matrix”, precizând că „una a vrut să spună el, şi alta a înţeles sala cu pastila albastră”.

Băsescu a mai spus că şeful statului ar trebui să facă tot posibilul să o aducă pe Viorica Dăncilă în turul al doilea, la prezidenţiale, deoarece un tur doi Iohannis-Barna ar face electoratul PSD să voteze cu USR.

„Doamna Dăncilă va trebuie să candideze, îi place sau nu îi place lucrul acesta, pentru că tot ea e plătitor al neintrării în turul doi. Nu există nicio variantă în care Iohannis să nu intre în turul doi. Nu e posibil aşa ceva. Klaus Iohannis este singurul care în mod garantat intră în turul doi. Marea problemă este cu cine intră. Spre exemplu, Iohannis ar avea mandatul al doilea garantat dacă intră în turul doi cu doamna Dăncilă, cu reprezentatul PSD. De ce? Pentru că în turul doi electoratul USR l-ar vota pe Iohannis. Dacă intră cu Barna, în turul doi electoratul PSD va vota cu Barna sau cu Cioloş şi nu cu Iohannis, ceea ce ridică probleme uriaşe. După părerea mea, Iohannis trebuie să facă tot ce poate să o aducă pe doamna Dăncilă în turul doi şi nu pe Barna sau Cioloş”, a conchis Traian Băsescu.

Dan Barna a evocat, sâmbătă la Congresul USR, scena din filmul „Matrix” în care personajul principal avea de ales între a lua pastila roşie sau albastră. Liderul partidului a spus că, prin intrarea în politică, a ales să ia pastila albastră care îi arată realitatea aşa cum este ea.

Barna a fost ales candidatul USR la prezidenţiale, în Congresul de sâmbătă al partidului.

Tot sâmbătă a avut loc şi Consiliul Naţional al PLUS. La finalul reuniunii, Dacian Cioloş a anunţat că a fost decis ca prezidenţiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toţi membrii formaţiunii, în perioada 22-27 iulie. Ulterior vor fi negocieri cu USR pentru a decide candidatul Alianţei la prezidenţiale.

Taguri:
băsescu,
usr,
plus

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici