Băsescu: Atitudinea premierului în cazul Nica a fost corectă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că atitudinea premierului Emil Boc în cazul lui Dan Nica a fost corectă, pentru că un ministru care discreditează cu anticipaţie şi fără probe prezidenţialelele nu are ce căuta în Cabinet.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Atitudinea premierului în cazul Nica a fost corectă

Băsescu: Atitudinea premierului în cazul Nica a fost corectă (Imagine: Bogdan Stamatin/MediafaxFoto)

Şeful statului a menţionat că este de părere că atitudinea premierului, legată de propunerea de revocare din funcţie a lui Dan Nica a fost corectă.

El a criticat afirmaţiile lui Nica legate de posibilitatea fraudării prezidenţialelor, menţionând că nicio instituţie a statului nu a fraudat şi nu va frauda alegeri în România.

Băsescu a spus că un ministru care discreditează cu anticipaţie şi fără probe un proces electoral atât de important precum alegerile prezidenţiale nu are ce căuta în Cabinet.

"Apreciz că atitutdinea prim-ministrului a fost corectă. Un ministru care discreditează cu anticipaţie şi fără probe un proces electoral extrem de important nu are ce căuta în Cabinetul României", a afirmat şeful statului.

Băsescu a mai spus că intrarea lui Nica în jocul politic "care pregăteşte explicaţia eşecului candidatului pe care partidul său îl susţine nu e justificată din scaunul de ministru".

El a menţionat că, în cazul MAI, miza este legată declarativ de fraudarea alegerilor, însă nu e posibilă fraudarea alegerilor de către Minister.

"Trebuie să vă spun şi convingerea, dar şi ceea ce eu ştiu: Nu e posibilă fraudarea alegerilor de către MAI. Este o acţiune sau o abordare menită să discrediteze o instituţie care niciodată nu a influenţat alegerile pentru că oamneii acestui minister nu se pretează la astfel de acţiuni şi nu s-au pretat în toată istoria postdecembristă", a susţinut şeful statului.

Miniştrii PSD şi-au depus, joi, demisiile, după ce preşedintele Băsescu a semnat revocarea din funcţie a lui Dan Nica şi numirea ca interimar la conducerea MAI şi în funcţia de vicepremier a lui Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici