Băsescu: Biroul meu de la Cotroceni s-a sigilat; Antonescu nu are acces la dosarele mele

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, luni, că biroul său de la Palatul Cotroceni s-a sigilat, iar preşedintele interimar, Crin Antonescu, nu are acces la dosarele sale.

2663 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Biroul meu de la Cotroceni s-a sigilat; Antonescu nu are acces la dosarele mele

Traian Băsescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Biroul meu s-a sigilat, fişetul s-a sigilat, toate documentele secrete din cabinetul Preşedintelui României sunt sigilate. Preşedintele interimar foloseşte biroul de deasupra biroului preşedintelui, adică cu un birou mai sus. Nu are acces la dosarele mele, ale preşedintelui, deci alea sparte din istoria României. Acolo sunt lucruri ştiute şi neştiute public", a spus Băsescu, la B1 TV.

El a arătat că nu vrea să se creadă totuşi că Crin Antonescu este "un preşedinte fără mijloace".

De asemenea, Băsescu a precizat, legat de sigilarea biroului său, că aceasta a fost procedura şi în 2007, la precedenta suspendare, când interimatul la Palatul Cotroceni a fost asigurat de preşedintele de atunci al Senatului, Nicolae Văcăroiu.

Pe de altă parte, Băsescu a afirmat că Văcăroiu a fost, ca preşedinte interimar, discret şi decent. "Văcăroiu a fost extrem de discret, extrem de decent", a spus Băsescu.

Preşedintele suspendat, a mai spus, luni, că ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, este "o calamitate pentru România", deoarece "distruge relaţiile externe" ale ţării.

"Actualul ministru de Externe este o calamitate pentru România. Orice premier trebuie să înţeleagă că trebuie să plece de acolo. (...) Minte ca şi premierul, mint. Domnule, cum să minţi? Oamenii ăştia încă mai cred că una poţi să spui în ţară şi alta afară", a afirmat Băsescu.

Băsescu a mai susţinut că Andrei Marga "a distrus" sistemul de educaţie prin reforma pe care a efectuat-o în perioada când a fost ministru al educaţiei, iar "acum distruge relaţiile externe ale României".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici