Băsescu: BNR e un permanent profesor. Ia întrebaţi vreunul dacă vrea să fie prim-ministru

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că "BNR este un continuu profesor", dar niciunul dintre oficialii instituţiei nu şi-ar asuma răspunderea de ministru al Finanţelor sau de prim-ministru, şeful statului apreciind că "una e să dai lecţii şi alta e să vii în arenă".

904 afișări
Imaginea articolului Băsescu: BNR e un permanent profesor. Ia întrebaţi vreunul dacă vrea să fie prim-ministru

Băsescu: BNR e un permanent profesor. Ia întrebaţi vreunul dacă vrea să fie prim-ministru (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

"BNR e un continuu profesor. Ia întrebaţi pe vreunul din ei dacă vrea să fie ministru al Finanţelor sau prim-ministru", a spus şeful statului la RRA.

El a făcut această declaraţie în contextul în care vorbea despre faptul că sunt foarte mulţi care "dau lecţii la televizor", dar, dacă vrei să îi inviţi să îşi asume o responsabilitate, nu acceptă.

"Viaţa de responsabil la vârf nu este uşoară. (...) Sunt foarte mulţi care preferă să dea lecţii decât să-şi asume răspunderea", a mai spus şefului statului.

"Sunt foarte mulţi care preferă să dea lecţii. Vă pot enumera vreo zece. Dar ia să vină ministru al Finanţelor. E foarte uşor să dai din gură", a susţinut, totodată, Traian Băsescu.

Preşedintele Băsescu a adăugat că "una e să dai lecţii şi alta e să vii în arenă", el precizând că îi invită pe cei care dau lecţii la televizor să vină în arenă.

"Cei care dau la televizor lecţii să-mi dea un telefon: «Vreau să fiu prim-ministru». Cred că ar fi o singură interpretare: că e setos de muncă", a susţinut şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici