Băsescu: Candidaţii la Preşedinţie să spună dacă au fost ofiţeri acoperiţi; dacă nu, o voi face eu

Preşedintele Băsescu a declarat, despre faptul că unii candidaţi la Preşedinţie nu şi-ar fi completat CV-ul, că trebuie să spună dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi şi a precizat că, dacă nu se va întâmpla, o va face el, arătatând că nu este corect să duci o asemenea funcţie "având două butoane".

828 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Candidaţii la Preşedinţie să spună dacă au fost ofiţeri acoperiţi; dacă nu, o voi face eu

Băsescu: Candidaţii la Preşedinţie să spună dacă au fost ofiţeri acoperiţi; dacă nu, o voi face eu (Imagine: Shutterstock)

Referindu-se la ”lucrurile ascunse din CV-urile candidaţilor la prezidenţiale”, despre care a făcut referire în trecut, Traian Băsescu a spus că toate afirmaţiile pe care le-a făcut pe această temă au rămas valabile.

”Încă mai cred că au timp candidaţii, înainte de a-şi depune candidaturile, să spună public, îşi competeze CV-ul, dacă au fost cumva sau nu ofiţeri acoperiţi”, a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

Întrebat dacă va spune el cine nu şi-a completat CV-ul, în cazul în care candidaţii nu o vor face, preşedintele Băsescu a răspuns: ”Da, pentru că am obligaţia să o spun, am obligaţia să o fac. Există lege care interzice serviciilor să îşi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, ofiţerii descoperi, etc., dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României, nu poţi să nu informezi”.

Preşedintele a adăugat că nu spune nimeni că trebuie ca acel serviciu să facă publică această informaţie, pentru că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia să o facă.

Întrebat dacă, dintre actualii candidaţi la Preşedinţie, sunt persoane care au asemenea lucruri ascunse în CV, Traian Băsescu a spus: ”Da”. ”Nu este corect să te duci într-o asemenea funcţie având două butoane”, a completat şeful statului.

”Voi fi în măsură să vă aduc probe, ce înseamnă acest dublu buton”, a mai spus Băsescu, precizând că ar fi ”necinstit din partea sa să nu o facă”.

”Sigur, va trebui rapid o hotărâre judecătorească, pentru că, altfel, serviciul nu va putea să facă publică apartenenţa sau fosta apartenenţă, însă nu poţi să fii preşedintele României şi să existe riscul să ai dublă comandă, cum e foarte dificil să fii şi premier, ministru şi orice ai fi, în funcţii publice, şi să nu spui”, a mai declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a mai afirmat că, dacă un candidat ar spune că a fost sau este ofiţer acoperit, nu i s-ar întâmpla mare lucru, având în vedere modul în care ofiţerii acoperiţi au fost trataţi de către români, ”nu cu deosebită ostilitate”.

”Mă uit că domnul Voiculescu este foarte popular, scoate omeni în stradă, poate face multe lucruri”, a mai spus preşedintele.

În 5 august, preşedintele Traian Băsescu a declarat că pe unii dintre candidaţii la Preşedinţie îi va “dezbrăca public”, menţionând că “sunt candidaţi deja anunţaţi care au lucruri ascunse în CV-ul lor”.

“Pe mine mă deranjează lichelismul, sunt în ultimele patru luni de mandat şi la câtă mizerie am îndurat de la diverşi ziarişti şi politicieni m-am hotărât ca în toate ieşirile să spun, să vorbesc. Nu mai am de ce să menajez pe cineva. E plină şi politica şi presa, din păcate, de oameni care mint. De oameni, care, cu uşurinţă, profitând de nivelul redus de instruire al multora dintre telespectatori, le spun: 'Băsescu trebuia să se ocupe, să nu se defrişeze pădurile. Băsescu a fost la Grivco'”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV. “Am văzut prea multe şi în această campanie le voi spune de toate la toţi, pentru că eu nu candidez”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă asta înseamnă că “va ieşi la bătaie”, preşedintele a confirmat.

“Pe unii dintre ei îi voi dezbrăca public, vă asigur de asta, pentru că, de exemplu, sunt candidaţi deja anunţaţi care au lucruri ascunse în CV-ul lor. Sunt lucruri pe care le tăinuiesc, nu le spun. Ori cetăţenii trebuie să ştie despre orice candidat tot. Tot ce-i important, nu vorbesc de relaţia din familie, nu se bagă nimeni în familia nimănui, în relaţiile private ale nimănui, dar când ai aparţinut de anumite instituţii şi nu-ţi treci în CV şi vrei să devii preşedintele României, acest lucru n-ai voie să-l faci”, a afirmat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici