Băsescu, către Iohannis: A-l valida pe Teodorovici, un semnal care vă trimite înapoi la Grivco

Fostul preşedinte Traian Băsescu transmite pe Facebook un mesaj adresat şefului statului, Klaus Iohannis, în care spune că a-l valida pe Eugen Teodorovici la Finanţe, după votul din Senat privind cazul Şova, este "un semnal" care îl "trimite înapoi la Grivco".

2287 afișări
Imaginea articolului Băsescu, către Iohannis: A-l valida pe Teodorovici, un semnal care vă trimite înapoi la Grivco

Băsescu, către Iohannis: A-l valida pe Teodorovici, un semnal care vă trimite înapoi la Grivco (Imagine: Mediafax Foto / Bogdan Iordache)

"Domnule preşedinte Iohannis, înţeleg că v-aţi înţeles cu V.V.Ponta pentru desemnarea lui Eugen Teodorovici la Finanţe. Şi eu am făcut erori. Poate nu aţi ştiut că s-a opus reţinerii şi arestării lui Dan Şova pentru falsificarea probelor. Dar astăzi, când ştiţi acest lucru din imaginile de la Gândul, a-l valida pe Teodorovici care a votat pentru ascunderea adevărului, este un semnal care vă trimite înapoi la Grivco şi în braţele turnătorului Felix", scrie Taian Băsescu pe contul său de Facebook.

"Vă rog, rămâneţi pentru români cel din 16 noiembrie 2014. Toţi avem nevoie de speranţă, inclusiv un fost preşedinte", adaugă fostul preşedinte.

Traian Băsescu a postat şi vineri seară un mesaj pe Facebook, în care aminteşte de reacţia, pe care o consideră târzie, a preşedintelui Klaus Iohannis la momentul respingerii de către Senat a cererii DNA de arestare a lui Dan Şova şi o leagă de faptul că preşedintele a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a-l numi ministru la Finanţe pe Eugen Teodorovici, unul dintre cei care a votat împotriva arestării.

"Eugen Teodorovici, senator PSD de Buzău şi ministru al Fondurilor Europene, a votat împotriva reţinerii şi arestării lui Dan Şova. După vot, într-un (foarte) târziu, a reacţionat chiar şi preşedintele României, cu un limbaj de lemn şi fără să explice consecinţele. Şi pentru că totul este...«pas cu pas», într-un şi mai mare târziu preşedintele României se întreabă dacă avem un conflict între puterile statului. Eu cred că avem doar o golănie. Iar astăzi s-a făcut «pasul» decisiv. V.V.Ponta şi Klaus Iohannis au convenit ca Eugen Teodorovici să devină ministru al Finanţelor Publice. Bravos naţiune, halal revoluţie pe 16 noiembrie 2014. Alianţa de la Grivco şi USL-ul sunt mai vii ca oricînd, dar nu «pas cu pas», ci buluc", a scris Băsescu pe Facebook.

Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanţelor, iar funcţia acestuia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluată de Marius Nica, până în prezent secretar general al Ministerului Muncii, a anunţat vineri premierul Victor Ponta, precizând că propunerile au fost acceptate de preşedintele Klaus Iohannis.

La rândul său, Administraţia Prezidenţială a precizat, într-un comunicat difuzat vineri, că preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Victor Ponta au convenit în cursul unei întrevederi la Palatul Cotroceni asupra desemnării noului ministru de Finanţe în persoana lui Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene şi că la conducerea Ministerului Fondurilor Europene va fi numit, în locul lui Teodorovici, Marius Nica.

Postul de ministru al Finanţelor este vacant după ce Darius Vâlcov, cercetat de DNA pentru fapte de trafic de influenţă, a demisionat, postul fiind preluat, în urmă cu o săptămână, cu titlu de interimat, de către premierul Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici