Băsescu către parlamentari: Prin atitudinea voastră România poate merge spre mai bine sau mai rău. Vezi aici declaraţiile preşedintelui

Preşedintele Traian Băsescu s-a adresat, marţi, Parlamentului, afirmând că prin atitudinea parlamentarilor România poate merge spre mai bine sau mai rău. Vezi aici declaraţiile preşedintelui.

36 afișări
Imaginea articolului Băsescu către parlamentari: Prin atitudinea voastră România poate merge spre mai bine sau mai rău. Vezi aici declaraţiile preşedintelui

Imagine: Adriana Neagoe/Arhiva Mediafax Foto

- Românii îi vor aprecia pe aceia care se vor bate cu criza şi nu pe aceia care se ascund de efectele măsurilor anticriză.

- Drumul pe care se va merge rămâne la latitudinea dumneavoastră. Prin atitudinea voastră România poate merge spre mai bine sau mai rău. Sper că veţi lua decizia corectă.

- Finalizarea acestui acord ar marca începutul ieşirii României din criză.

- Ratarea ducerii până la capăt a acordului duce la deprecierea masivă a credibilităţii ţării pe pieţele financiare.

- Ordonanţa 50/2010 trebuie să ducă la protejarea drepturilor consumatorilor.

- Principalele obiective care trebuie atinse: adoptarea legii salarizării unice, adoptarea legii pensiilor, a legii bugetului de stat pe 2011, în condiţiile în care această lege ar reflecta şi încadrarea cheltuielilor de personal în plafonul de 39 de miliarde de lei, diminuarea consistentă a arierateor, îmbunătăţirea cheltuielii de resurse publice, încadrarea într-un deficit maxim de 4,4% din PIB, prioritizarea investiţiilor deja începute.

- Ceea ce vă propun este un moratoriu asupra bătăliei politice care să permită deblocarea activităţii parlamentului.

- Sunt nevoit să îmi reînnoiesc apelul la responsabilitate adresat partidelor politice din Parlament.

- Obiectivul principal al acordului cu FMI a fost evitarea derapajului. România nu mai poate cheltui mai mult decât produce.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici