Băsescu: Cel târziu vineri iese raportul CE, era nevoie ca de aer să nu avem cazul Păsat şi CSM

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că cel mai târziu vineri va ieşi raportul CE pe justiţie, iar România avea nevoie "ca de aer" să nu fie o problemă legată de cazul Păsat şi să nu existe nici suspiciuni legate de funcţionarea CSM.

39 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Cel târziu vineri iese raportul CE, era nevoie ca de aer să nu avem cazul Păsat şi CSM

Băsescu: Cel târziu vineri iese raportul CE, era nevoie ca de aer să nu avem cazul Păsat şi CSM (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şeful statului a adăugat la RRA că, din nou, "Parlamentul este într-o situaţie dificilă", iar în raport se va spune probabil că "Parlamentul blochează accesul la justiţie", dacă nu cumva se va consemna că "votul din Parlament probează lipsa de voinţă politică".

"Cred că cel mai târziu vineri iese proiectul de raport pe Justiţie. Aveam nevoie ca de aer să n-avem incidentul Păsat, aveam nevoie ca de aer să arătăm că suspiciunea că avem un CSM lipsit de credibilitate a fost îndepărtată. Este scrisoarea secretarului general al Comisiei Europene din decembrie. Acolo era clar marcată suspiciunea că avem un CSM lipsit de credibilitate", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că recent Curtea Constituţională a rezolvat problema CSM, dar trebuia materializată şi printr-un vot în Parlament.

"Acum se va scrie raportul fără ca acest lucru să se întâmple", a mai spus şeful statului.

Preşedintele a subliniat că aceste chestiuni se vor regăsi, "cu certitudine", în documentul CE.

"Cu consecinţa de a ni se spune: în cazul Păsat exact acea formulare de cel mai dur efect. În vară, dacă vă mai amintiţi, formulare a fost «lipsă de voinţă politică pentru lupta împotriva corupţiei». Nu ştiu cum se va formula la cazul Păsat. Dar este din nou Parlamentul într-o situaţie dificilă. Şi acolo nu se va spune că Ponta a spus să nu voteze, că liberalii au spus să nu voteze, că PDL nu s-a dus, a avut 12 oameni lipsă. Se va spune «Parlamentul blochează accesul la Justiţie». Deci... Dacă nu cumva va spune «votul din Parlament probează lipsa de voinţă politică în combaterea corupţiei»", a arătat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici