Băsescu clarifică dacă va candida la preşedinţia Republicii Moldova

Fostul şef de stat, Traian Băsescu, a declarat, duminică seară, la un post de televiziune, că nu ar putea să candideze la preşedinţia Republicii Moldova, precum s-a vehiculat în spaţiul public, întrucât, potrivit Constituţiei Republicii Moldova, nu are acest drept.

1691 afișări
Imaginea articolului Băsescu clarifică dacă va candida la preşedinţia Republicii Moldova

Băsescu clarifică dacă va candida la preşedinţia Republicii Moldova

"Nu am dreptul. Uitaţi-vă în Constituţia Republicii Moldova. Trebuie să fii născut pe teritoriul Republicii Moldova şi trebuie să ... au introdus o condiţie mai acum câţiva ani, să ai cel puţin zece ani de când locuieşti în Republica Moldova. Deci, cine spune aşa ceva ori nu a citit Constituţia Republicii Moldova, ori are pasiunea să bată câmpii", a declarat Traian Băsescu, duminică seară, la B1.

În acest context, Băsescu a ţinut să precizeze că după liderul rus, Vladimir Putin, în toate sondajele este dat ca cel mai popular om politic din afara Republicii Moldova.

"Să nu vă gândiţi că îmi văd o nouă carieră politică în Republica Moldova. Gestul pe care l-am făcut este acela de a ajuta, să accept să fiu preşedinte de onoare al unui partid nou, de a ajuta la consolidarea curentului unionist", a mai spus Băsescu.

Pe de altă parte, Băsescu a subliniat că dosarul Republica Moldova "trebuie să fie o prioritate" şi că "România are obligaţia să stimuleze curentul unionist, prin acţiuni politice şi acţiuni de sprijinire a Republicii Moldova". 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici