Băsescu: Coaliţia a luat măsurile care trebuiau în an de criză, va rezista până în 2012

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR, că îi admiră pe cei din coaliţie pentru câtă răbdare au să o menţină, adăugând că au fost luate măsurile necesare în an de criză şi că este de părere că alianţa va rezista până în 2012, pentru că s-a dovedit solidă.

30 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Coaliţia a luat măsurile care trebuiau în an de criză, va rezista până în 2012

Băsescu: Coaliţia a luat măsurile care trebuiau în an de criză, va rezista până în 2012 (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Eu îi admir pe oamenii din coaliţie pentru câtă răbdare au să o menţină", a spus Băsescu la TVR.

Preşedintele a apreciat că cei din coaliţie au luat măsurile care trebuiau luate într-un an de criză, menţionând că este vorba de 11 măsuri.

El a declarat, răspunzând unei întrebări, că este de părere că actuala coaliţie va rezista până în 2012, pentru că s-a dovedit a fi solidă.

Preşedintele a menţionat că s-au făcut reduceri cu 88.365 de oameni în sistemul bugetar.

Întrebat dacă această coaliţie va rezista până în 2012 cu Emil Boc în fruntea Guvernului, Băsescu a răspuns că aceasta este o chestiune "de oportunitate" şi legată de voinţa actualului premier.

De asemenea, el a menţionat, răspunzând unei întrebări, că actualul premier a avut multe momente grele în acest an în exercitarea funcţiei dat fiind conmtextul dificil.

"Emil Boc a avut momente dificile în care îi venea să-şi ia câmpii. Tot el se întoarce", a spus Băsescu, menţionând că el discută foarte des, aşa cum este normal, cu premierul.

Preşedintele le-a spus, luni, liderilor PDL, UDMR şi UNPR că actuala coaliţie va fi la putere până în 2012, cerând să gândească măsuri până la acest termen şi să nu ia în calcul că din aprilie nu vor mai fi la guvernare, scria ziarul "Gândul", citând surse participante la discuţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici