Băsescu critică atitudinea Adrianei Săftoiu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, referindu-se la foşti consilieri, că cel mai urât lucru este ca, atunci când cineva te-a luat din purtător de cuvânt, te-a făcut ministru şi când "ţi-a poftit sufleţelul" ţi-a făcut soţul şef de serviciu, să te superi când l-a schimbat pe acesta din funcţie.

96 afișări
Imaginea articolului Băsescu critică atitudinea Adrianei Săftoiu

Băsescu critică atitudinea Adrianei Săftoiu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat, într-o emisiune la OTV, de ce l-au părăsit unii dintre consilierii săi, cum ar fi Adriana Săftoiu şi Andrei Pleşu, Traian Băsescu a răspuns: "Unii au plecat, alţii au venit, nu aş discuta acum de consilieri. După ce îmi termin al doilea mandat, pentru că unii dintre ei şi-au luat libertatea să vorbească despre mine, deşi au depus un angajament de loialitate. Cel mai urât lucru este, după ce te-a luat cineva dintr-un purtător de cuvânt, te-a făcut ministru - consilier prezidenţial este rang de ministru -, ţi-a poftit sufleţelul să-ţi fie soţul şef de serviciu secret, ţi l-a făcut preşedintele şef de serviciu secret. Şi când constaţi că e căciula mai mare decât poate să ducă capul domnului şef de serviciu secret, să te superi că ţi l-a schimbat. Păi cine l-a pus să vorbească prostii?".

Adriana Săftoiu este în prezent deputat PNL, după ce a candidat din partea acestui partid, la alegerile din 2008, într-un colegiu din Prahova.

Ea era cunoscută ca o apropiată a preşedintelui Traian Băsescu, fiind alături de acesta, timp de şapte ani, în diverse funcţii de consiliere.

În urma alegerilor generale din 2004, Săftoiu a devenit deputat, însă a renunţat la mandat pentru a fi purtător de cuvânt în cadrul Preşedinţiei. Ea şi-a dat demisia în anul 2007, invocând "motive personale", după ce soţului său, Claudiu Săftoiu, a demisionat de la şefia SIE.

Claudiu Săftoiu a demisionat de la conducerea SIE după ce ar fi afirmat, în Comisia de anchetă privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, că Serviciul pe care îl conducea ar fi interceptat convorbiri telefonice cu mandat de la procurorul general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici