Băsescu: Dacă filmul cu copilul ar fi fost lansat cu 3 zile înainte de alegeri, ar fi fost mortal

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la B1Tv, că doar l-a împins pe copilul din imaginile de la mitingul din 2004 de la Ploieşti şi că, dacă filmul ar fi fost lansat cu trei zile înainte de turul II al alegerilor prezidenţiale, ar fi fost "mortal".

31 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă filmul cu copilul ar fi fost lansat cu 3 zile înainte de alegeri, ar fi fost mortal

Băsescu: Dacă filmul cu copilul ar fi fost lansat cu 3 zile înainte de alegeri, ar fi fost mortal (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu ştiam că l-am împins pe acel copil, dar falsificarea filmului ..., dat cu pumnul în faţa unui copil, care pe urmă şi râdea. A fost o grosolănie, care, dacă ar fi lansat-o cu trei zile înainte de ziua alegerilor, ar fi fost mortală, pentru că nu aveau timp oamenii care au făcut analize…", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că cei care au lansat acel filmuleţ "s-au grăbit".

"Au fost atâţia voluntari care au spus: este falsificată imaginea. Dacă o făceau cu trei zile înainte, nu aveam ce să fac. S-au grăbit", a mai spus Băsescu.

Cotidianul "Gardianul" a publicat, în 26 noiembrie, o filmare în care preşedintele Băsescu pare că ar fi lovit un copil peste faţă, în timpul unui miting electoral. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în aceeaşi zi, la Realitatea TV, întrebat cum comentează filmul, că se va uita la imagini şi va da o explicaţie publică, după care a spus: "Nu ştiu dacă acel copil nu a vorbit urât femeii".

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sediul său de campanie, că niciodată în viaţa lui nu a lovit vreun copil, al său sau al altora, susţinând că s-a ajuns "prea departe cu campania murdară" şi că acest lucru"arată disperare".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în 2 decembrie, că, potrivit INEC, înregistrarea de la Ploieşti conţine elemente de editare computerizată în sensul alterării integrităţii, nu e autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici