Băsescu: Dacă Iohannis discută cu toate partidele, putem avea în vedere orice soluţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că, în cazul în care Klaus Iohannis va discuta cu toate partidele, atunci se poate avea în vedere orice soluţie, "dar în niciun caz soluţia Grivco".

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă Iohannis discută cu toate partidele, putem avea în vedere orice soluţie

Băsescu: Dacă Iohannis discută cu toate partidele, putem avea în vedere orice soluţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă domnul Iohannis va înţelege să discute cu toate partidele, putem avea în vedere orice soluţie, dar în niciun caz soluţia Grivco. O exclud", a spus Băsescu.

El a mai spus că obligaţia sa la desemnarea premierului este de a da un şef de Guvern "care să nu fie manipulat de interese din spate".

"Din experienţa mea, cred că trebuie partide care să echilibreze", a spus Băsescu.

El a adăugat că nu va "tranzacţiona" voturi cu niciun partid şi a spus că singurul său partener rămâne electoratul.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că este exclusă orice alianţă între el şi Traian Băsescu, subliniind că nu îl va susţine pe acesta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, întrucât un nou mandat de şef al statului pentru acesta este "cel mai rău lucru pentru valorile democraţiei".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că social-democraţii cred în realizarea unei majorităţi social-liberale, formată deja în jurul lui Klaus Iohannis , care poate funcţiona după 6 decembrie, cu actualul primar al Sibiului.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, înainte de şedinţa Consiliul Consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale ale UDMR, că Uniunea doreşte să facă parte dintr-o majoritate care să îl susţină pentru funcţia de premier pe Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici