Băsescu: Dacă mă întorc la Cotroceni, nu îi mai dau alt mandat de premier lui Ponta

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că dacă se va întoarcea la Cotroceni după referendum şi îl găseşte pe Victor Ponta încă premier, nu îi va mai da acestuia un nou mandat de premier, chiar dacă că USL va câştiga alegerile din toamnă.

870 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă mă întorc la Cotroceni, nu îi mai dau alt mandat de premier lui Ponta

Băsescu: Dacă mă întorc la Cotroceni, nu îi mai dau alt mandat de premier lui Ponta

"Acest om minte cu o senitătate incredibilă", a spus Băsescu despre Ponta, referindu-se la declaraţia acestuia că i-ar fi solicitat pe 28 iunie un mandat de reprezentare la Consiliul European. "Mi-a cerut un mandat după ce începuse Consiliul", a spus Băsescu, amintind că Ponta îi dăduse întâlnire pe 28 iunie la Bruxelles, pentru a discuta despre reprezentarea la Consiliu.

El a explicat de ce nu a plecat la Bruxelles la cel mai recent Consiliu European.

"Vreau să vă spun că eu nu am plecat dintr-un singur motiv: din ordinul premierului Victor Ponta, MAE a refuzat să transmită nominalizarea preşedintelui şi a delegaţiei sale pentru Consiliul European (...) Şi nu aveam cum să ajung acolo să generăm o poveste urâtă pentru România", a amintit Băsescu.

Preşedintele a adăugat că Ponta a încercat să facă credibilă ipoteza "noroc că eram şi eu pe trotuar pe acolo şi aflând că nu vine preşedintele, mi-am zis să salvez România".

"Cred că Ponta nu o să poată fi un politician adevărat pentru că are impresia că în politică se poate minţi cu seninătate, ştiind bine că minţi", a spus Băsescu.

Potrivit lui Băsescu, este cu totul altceva să nu prezinţi adevărul "când nu ştii sau ai informaţii proaste", lucru care i s-a mai întâmplat şi lui.

Băsescu a spus că Ponta a minţit despre el însuşi în propriul CV. "El s-a redesenat pe el însuşi în propriul lui CV. A vrut să îl credem masterand, a vrut să îl credem doctor, numai Victor Ponta nu a vrut să îl credem. Oare de ce se dispreţuieşte pe sine atât de mult ca să îşi pună zorzoane în CV?", s-a întrebat Băsescu.

Preşedintele a dat asigurări că dacă se va întoarce la Cotroceni după 29 iulie, iar premierul va fi încă în funcţie, nu îi va da acestuia un nou mandat în toamnă chiar dacă USL câştigă alegerile, sugerând că ar fi cazul ca acesta să nu aştepte rezultatul referendumului din 29 iulie pentru a-şi da demisia din funcţie.

"Victor Ponta nu ar trebui să aştepte data de 29 iulie. El în momentul de faţă este un om despre care toată Europa ştie că plagiază (...) Poate că Victor Ponta gândeşte altă soluţie pentru viaţa lui decât să rămână premier cu această ştampilă pusă pe frunte", a spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu prin votul Parlamentului, că la momentul Consiliul European din 28 iunie se afla la Bruxelles la o reuniune PES şi a solicitat mandat şefului statului pentru ca România să nu "rămână cu un scaun gol".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici