Băsescu: Dacă Parlamentul menţine forma legii privind cadrele militare, merg la Curtea Constituţională

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la Rtv, că dacă Parlamentul insistă să menţină actuala formă a legii privind cadrele militare, atunci va ataca proiectul la Curtea Constituţională.

204 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă Parlamentul menţine forma legii privind cadrele militare, merg la Curtea Constituţională

Băsescu: Dacă Parlamentul menţine forma legii privind cadrele militare, merg la Curtea Constituţională (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax foto)

"Dacă Parlamentul insistă să menţină legea în forma actuală, nu am altă variantă decât să merg la Curtea Constituţională", a spus preşedintele la Rtv.

El a menţionat că astfel el utilizează mijloacele constituţionale privind respingerea acestei legi, însă decizia aparţine Parlamentului, caruia îi revine responsabilitatea.

"Dacă legea va fi adoptată, asta e, viaţa merge înainte", a mai spus preşedintele.

Preşedintele a declarat, joi, la Cotroceni, că speră ca legea privind cadrele militare, pe care a trimis-o spre reexaminare, să nu mai plece niciodată din Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici