Băsescu: Dacă se pierde majoritatea,care credeţi că va fi soluţia propusă? Premier independent

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că dacă se pierde majoritatea în Parlament, soluţia pe care o va propune clasei politice va fi un premier independent, rămânând de văzut dacă partidele vor accepta.

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă se pierde majoritatea,care credeţi că va fi soluţia propusă? Premier independent

Băsescu: Dacă se pierde majoritatea,care credeţi că va fi soluţia propusă? Premier independent (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Dacă se pierde majoritatea, care credeţi că va soluţia? Premier independent", a spus Băsescu la Realitatea TV.

El a menţionat că rămâne de văzut dacă cei din clasa politică vor accepta soluţia.

Băsescu a menţionat însă că nu spune că premierul Boc se află la finalul carierei în fruntea Guvernului, dar se constată pierderea majorităţii la Senat, existând pericolul ca acelaşi lucru să se întâlmple şi la Cameră.

"Este o posibilitate... Dacă se pierde majoritatea, care credeţi că este soluţia? Am văzut azi (miercuri, n.r.) în Senat lipsă de interes, absenţă. Poate se pierde majoritatea foarte curând sau poate s-a şi pierdut şi, atunci ce soluţie pot să propun clasei politice? Un premier independent. E o soluţie, să vedem dacă o acceptă", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că l-ar bucura dacă întrreaga clasă politică ar accepta un premier independent. Băsescu a menţionât însă că se îndoieşte, pentru că nu există maturitate necesară şi solidaritate.

Băsescu a mai declarat că i-a comunicat premierului că majoritatea se va pierde, dovadă fiind ce s-a întâmplat la Senat, el precizând că probabil în curând acelaşi lucru se va întâmpla la Camera Deputaţilor.

Senatorul PC Dan Voiculescu a declarat, miercuri, într-un comunicat, că, după aderarea senatorului Vasile Nistor la Partidul Conservator şi la grupul parlamentar PNL+PC, Guvernul a pierdut, de facto, majoritatea în Senat.

În luna februarie surse democrat-liberale au declarat că din discuţiile preşedintelui Traian Băsescu cu reprezentanţii PDL a reieşit posibilitatea înlocuirii premierului Emil Boc, o variantă, susţinută de şeful statului, fiind numirea unui premier independent. În acest context, presa a vehiculat mai multe nume, cum ar fi Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Cristian Popa sau Călin Georgescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici