Băsescu: Demagogia anului electoral nu are ce căuta în guvernarea din 2012

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, după întâlnirea cu delegaţia FMI, BM şi CE, că "demagogia anului electoral nu are ce căuta în guvernarea din 2012" şi că "ar fi păcat ca pentru nişte voturi sa fie batjocorit efortul uriaş pe care l-au făcut românii".

228 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Demagogia anului electoral nu are ce căuta în guvernarea din 2012

Băsescu: Demagogia anului electoral nu are ce căuta în guvernarea din 2012 (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Pentru a putea fi optimişti, trebuie să fim extrem de corecţi cu angajamentele pe care ni le luăm, pentru a ne menţine finanţările la dispoziţie, pe de o parte, iar pe de altă parte, demagogia anului electoral nu are ce căuta în guvernarea din 2012", a declarat Traian Băsescu.

El a ţinut să mai spună că la întâlnirea cu reprezentanţii FMI, UE şi BM "nu s-a discutat nimic secret, nu s-a pus nimic la cale", dar că analiza situaţiei şi a impactului situaţiei din Europa asupra României a durat destul de mult.

"Este esenţială prudenţa, pentru că, repet ceea ce am mai spus, ar fi păcat ca pentru nişte voturi sa fie batjocorit efortul uriaş pe care l-au făcut românii şi în 2010 şi în 2011", a conchis şeful statului.

Traian Băsescu s-a declarat optimist cu privire la anul 2012.

"Aş încheia fiind optimist cu privire la anul 2012 şi la reuşita de a ne menţine un nivel de creştere economică acceptabil. Eu mi-aş dori ca impulsul dat de investiţii, poate şi un an agricol la fel de bun ca acesta, dar fiind la fel de bun ca acesta, nu va adauga nimic la creşterea anului viitor, măcar să rămână la fel de bun ca acesta. Eu sper că România va avea o creştere economică peste media de creştere în UE, la fel cum sper că se va întâmpla şi anul acesta, să atingem o creştere economică peste media de creştere a UE", a spus preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici