Băsescu, despre candidatura la şefia PMP: Întâi să mă înscriu în partid

Fostul preşedinte Traian Băsescu, prezent sâmbătă la şcoala de vară a Organizaţiei de Tineret a PMP, consideră că este prematur să spună dacă va candida la preşedinţia partidului, precizând că mai întâi trebuie să se înscrie în partid.

341 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre candidatura la şefia PMP: Întâi să mă înscriu în partid

Băsescu, despre candidatura la şefia PMP: Întâi să mă înscriu în partid

Întrebat de unul dintre participanţii la cursurile şcolii de vară a Organizaţiei de Tineret a PMP, care se desfăşoară la Mamaia, dacă va candida la şefia PMP, la viitorul congres al formaţiunii, Traian Băsescu a răspuns, râzând: "Întâi să mă înscriu în partid. Vreţi să-l schimbăm pe Tomac acum (Eugen Tomac, preşedintele PMP- n.red)?".

Fostul preşedinte anunţase, pe 22 august, la finalul Conferinţei Regionale a PMP de la Alba Iulia, că, cel mai probabil, se va înscrie în PMP din toamnă.

"Aş încheia asigurându-vă că, după ce am fost la Conferinţa Regională de la Timişoara, de la Galaţi, de la Iaşi, de la Piteşti şi aici, la Alba, probabil că, din toamnă, nu voi fi numai partenerul dumneavoastră, ci mă voi înscrie în partidul dumneavoastră", a spus Băsescu la Alba Iulia.

În 18 aprilie, fostul preşedinte Traian Băsescu afirma că nu se va înscrie în PMP, pentru că "actorii tranziţiei, la un moment dat, trebuie să facă pasul înapoi", el adăugând ulterior, răspunzând unei întrebări, că nu se va mai înscrie niciodată în vreun partid.

"În mod categoric partidele tranziţiei, în opinia mea, şi-au făcut datoria faţă de ţară, cu toate păcatele lor. Ţara este în NATO, ţara este în Uniunea Europeană, ţara este sigură, astăzi, când vorbim. Dar a trecut vremea lor. Ca orice perioadă de tranziţie, actorii tranziţiei, la un moment dat, trebuie să facă pasul înapoi, să lase loc unor elemente noi ale societăţii, unor structuri politice noi, care să nu aibă încărcătura compromisurilor din perioada de tranziţie.(...) Acestea sunt motivele pentru care eu cred, cu toată sinceritatea, că un partid nou, cum este Mişcarea Populară, este un partid care poate da speranţă şi este un partid care poate fi construit pentru a arăta ca un partid frumos (...). Acesta este şi motivul pentru care eu nu mă voi înscrie în PMP şi voi rămâne un partener al acestui partid atât timp cât partidul o să aibă nevoie de experienţa mea. Vă asigur că va veni şi momentul în care veţi avea suficientă experienţă să mergeţi fără partener înainte", declara fostul preşedinte Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici