Băsescu, despre declaraţia lui Putin privind neizolarea Rusiei: E corectă, un semnal bun pentru Consiliul European

Declaraţia lui Vladimir Putin referitoare la faptul că Rusia nu vrea să fie izolată pe plan internaţională este una corectă şi chiar înţeleaptă, a declarat, joi, preşedintele Traian Băsescu, subliniind că afirmaţia liderului rus reprezintă un semnal bun pentru Consiliul European din 16 iulie.

636 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre declaraţia lui Putin privind neizolarea Rusiei: E corectă, un semnal bun pentru Consiliul European

Vladimir Putin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a calificat drept "corectă" şi "chiar înţeleaptă" afirmaţia liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, referitoare la faptul că Moscova nu vrea să se izoleze de comunitatea internaţională.

"Este o afirmaţie extrem de puternică, care ne face să înţelegem că Moscova îşi va apăra interesul naţional, dar până la nivelul la care va fi afectat un alt interes naţional major al Federaţiei Ruse: acela de a nu fi izolată pe plan internaţional", a declarat Traian Băsescu la Adevărul Live.

Şeful statului a spus, totodată, că declaraţia lui Putin reprezintă "un semnal bun, premergător Consiliului European din 16 (iulie – n.r.)", când una dintre probleme este analiza respectării cerinţelor la adresa Rusiei privind situaţia din Ucraina, precum neimplicarea în problemele interne, predarea posturilor de control a frontierei ocupate de separatişti, încetarea focului şi neaprovizionarea separatiştilor cu armament.

Rusia îşi va apăra întotdeauna interesele, dar o va face "în mod corect", a declarat, miercuri, preşedintele Vladimir Putin, la o întâlnire cu membrii Camerei Civice din Rusia, relatează RIA Novosti.

"Nu ne vom îndrepta niciodată către izolaţionism. Vom fi întotdeauna parte a comunităţii globale. Comunitatea globală este complexă, nu este omogenă. Trebuie să ne definim în mod corect interesele naţionale (...) O vom face cu îndârjire, dar în mod corect", a mai spus Putin.

Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu a declarat că Moscova nu este interesată să controleze comerţul Republicii Moldova, al Ucrainei şi al Georgiei, care au semnat, recent, acordurile de asociere cu UE, ci se teme că pierde controlul politic.

"Moscova nu este atât de interesată de controlul comerţului acestor ţări, Moscova este interesată de controlul politic şi teama Moscovei este că pierde controlul politic asupra acestor ţări pe măsură ce acordurile de asociere la UE se implementează tot mai puternic, cu tât mai mult cu cât toate cele trei ţări sunt în acest moment sunt pregătite să respecte regulile" europene, a precizat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici