Băsescu despre denunţul lui Sandu: Nu am cunoştinţă pentru că nu mi-am gestionat niciodată campaniile

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, întrebat despre denunţul lui Gabriel Sandu, care spunea că a dat bani PDL pentru campania prezidenţială, că "nu are cunoştinţă" pentru că "nu şi-a gestionat niciodată campaniile".

134 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre denunţul lui Sandu: Nu am cunoştinţă pentru că nu mi-am gestionat niciodată campaniile

Băsescu despre denunţul lui Sandu: Nu am cunoştinţă pentru că nu mi-am gestionat niciodată campaniile (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Băsescu a fost întrebat despre faptul că Gabriel Sandu a spus ca din banii pe care i-a luat din afacerea Microsoft, o parte s-au dus la PDL şi pentru campania prezidenţială.

"Eu nu am cunoştinţă de acest lucru, pentru că nu mi-am gestionat niciodată campaniile şi mai ales în 2009 fiind preşedinte, în 2004 am făcut campania în sediul PDL. În 2009 fiind preşedinte în funcţie n-am putut să utilizez infrastructura de campanie a PDL. Sunt convins că cei responsabili de gestionarea campaniei vor da răspunsurile adecvate", a explicat Traian Băsescu la TVR.

El a spus că nu s-a ocupat niciodată de finanţarea campaniilor sale, nici cele de la Primăria Capitalei, nici cele de la prezidenţiale. "Un candidat nu se poate ocupa de finanţarea campaniilor", a adăugat Băsescu.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a dat, pe 28 ianuarie, la DNA o nouă serie de declaraţii în dosarul Microsoft, potrivit unor surse judiciare.

Numele lui Adriean Videanu ar fi fost menţionat de fostul ministru Gabriel Sandu în declaraţiile date de acesta în dosarul Microsoft.

Gabriel Sandu le-ar fi spus procurorilor că el a aflat, în prima parte a anului 2009, că pentru finanţarea PDL şi a campaniei electorale a partidului ar fi fost create mecanisme care colectau fonduri din companii înregistrate în jurisdicţii internaţionale, iar de aceste operaţiuni s-ar fi ocupat persoane bine pregătite şi de încredere, "care reprezintă interesele unor corporaţii", declaraţiile fiind prezentate în documente citate de televiziunea Antena 3.

"Până la finalul anului 2009, am aflat şi înţeles exact aceste mecanisme. Sunt reale, eficiente şi bine structurate, iar sursele fondurilor aproape exclusiv sunt bani publici obţinuţi prin metode ilegale", le-ar fi spus Sandu procurorilor.

"Personal, dar raportat la derularea acţiunilor electorale şi complexitatea lor, am executat mereu indicaţiile care mi-au fost transmise de la partid, PDL, iar următoarele persoane îmi comunicau destinaţiile utilizării banilor: Emil Boc, prim-ministru, Vasile Blaga, ministru şi şeful campaniei electorale, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, dar şi Alin Albu, trezorierul şi administratorul PDL, împreună cu staff-ul său", ar fi declarat Gabriel Sandu în faţa procurorilor DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici