Băsescu, despre dosarul lui Dragnea: Cu acelaşi mecanism PSD a furat la alegerile din 2009

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, despre rechizitoriul din dosarul lui Liviu Dragnea privind fraudarea referendumului, că acelaşi mecanism a fost folosit de PSD în 2009, la alegerile prezidenţiale.

473 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre dosarul lui Dragnea: Cu acelaşi mecanism PSD a furat la alegerile din 2009

Băsescu, despre dosarul lui Dragnea: Cu acelaşi mecanism PSD a furat la alegerile din 2009

Preşedintele a arătat că a citit o parte din rechizitoriul din dosarul lui Liviu Dragnea, privind fraudarea referendumului, şi a arătat că îl va citi integral până miercuri, pentru că documentul prezintă "o epopee a furtului în campanie".

"Cu acelaşi mecanism au mai furat o dată, cel puţin în 2009, iar în 2004 am suspectat calculatorul. Dar în 2009, la alegerile prezidenţiale, PSD a utilizat exact acelaşi mecanism de furt", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

El a arătat că îşi aminteşte faptul că în 2009 a ştiut că s-au fraudat alegerile, pentru că a avut câteva probe, dar prea puţine.

"Şi atunci, ca şi la referendumul din vara lui 2012, eu am avut un singur reprezentant în secţiile de votare, pentru că era coaliţia tuturor mogulilor şi a tuturor partidelor care îl sprijineau pe Geoană şi eram practic numai eu şi PDL, şi ştiu că şi atunci au fraudat masiv voturi, masiv", a mai spus Băsescu.

El a menţionat că nu Liviu Dragnea trebuie să fie ţinta, ci promovarea unei legislaţii care să nu mai permită "furtul la alegeri".

"Nu am şi bibliorafturile, dar cred că, privind acest rechizitoriu, nu Dragnea trebuie să fie ţinta, ţinta trebuie să fie cum promovăm o legislaţie care să nu mai permită furtul la alegeri", a mai spus Traian Băsescu, precizând: "DNA ne-a făcut tuturor un serviciu extraordinar".

"A avut răbdare să ancheteze, să evalueze un număr mare de secţii de votare în care s-au petrecut fraude, unele de proporţii ameţitoare. Problema este: suntem capabili să generăm o lege care să prevină fraudarea alegerilor? Cred că acesta este cel mai mare câştig a acestui dosar", a mai comentat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici