Băsescu, despre imaginile cu Sarkozy: Problema mare este că şi eu şi el dăm din mâini mereu

Preşedintele Traian Băsescu a negat, luni seară, într-o intervenţie la B1TV, că la Summit-ul NATO ar fi existat neînţelegeri între el şi preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy şi a spus că gestul premierului italian Silvio Berlusconi de la Lisabona nu îi viza pe niciunul dintre ei.

94 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre imaginile cu Sarkozy: Problema mare este că şi eu şi el dăm din mâini mereu

Băsescu, despre imaginile cu Sarkozy: Problema mare este că şi eu şi el dăm din mâini mereu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"După poza de familie, fiecare pleca unde avea treabă. Sarkozy avea o întâlnire. I-am spus că trebuie să discutăm problema Schengen. Este foarte adevărat că asta era una dintre problemele majore pe care le aveam de discutat. Nu ştiu ce faceţi cu gestica lui. Ce vă pot spune este că am stabilit că el trebuia să plece la o întâlnire, avea o bilaterală. Eu aveam mai târziu o bilaterală cu preşedintele polonez. Eram mai puţin presat de timp. Discuţia pe care aţi văzut-o n-a reflectat decât un lucru: «Vreau să discutăm pe problema Schengen, vă mulţumesc că n-aţi blocat trimiterea spre Parlament a raportului COREPER». Deci Franţa a ridicat obiecţii, dar n-a blocat trimiterea către Parlament, este un proces de aprobare a intrării în Spaţiul Schengen, care începe cu Parlamentul", a declarat Traian Băsescu, într-o intervenţie telefonică la B1TV.

El a explicat că Franţa, deşi a avut obiecţii legate de Mecanismul de Monitorizare şi Verificare pe Justiţie, nu a blocat documentaţia în Parlament, dezbaterea referitoare la accesul României în Spaţiul Schengen urmând să înceapă în luna ianuarie.

"Ce aţi văzut acolo, scena a fost «Am o întâlnire....» - şi n-am să spun cu cine mi-a spus că are întâlnire, pentru că nu se face public conţinutul acestui tip de discuţii - «....dar ne vedem mai târziu, discutăm mai târziu», ceea ce am şi făcut. Face semn cu mâna: «discutăm mai târziu». Exact asta este «discutăm mai târziu». Marea problemă este că şi Sarkozy şi eu dăm din mâini", a relatat Băsescu.

"Iar la Berlusconi… nu acuzaţi că ar fi avut un gest la adresa unui coleg din Consilul European. Acel gest se referea la cu totul altceva. Nu avea legătură cu ce se întâmpla acolo, era o discuţie pe care a deschis-o premierul italian despre nişte articole de undeva şi spunea: «nu-i adevărat». Asta e tot. Premierul italian nu s-a referit la Sarkozy când a făcut gestul, nici la Sarkozy, nici la mine, nici...", a precizat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a avut, vineri după-amiază, la Summitul NATO de la Lisabona, la scurt timp după momentul fotografiei de grup a şefilor de stat şi de guvern prezenţi, un scurt schimb de replici cu omologul francez, Nicolas Sarkozy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici