Băsescu, despre plângerea pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui anunţată de Dragnea: Astea sunt prostii. Îl copiază pe Orban/ Ce spune despre conflictul privind numirea şefului Armatei

Traian Băsescu a declarat, duminică, referitor la demersul lui Liviu Dragnea de a depune o plângere pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, că „astea sunt prostii”, precizând că liderul PSD copiază o trăsnaie făcută de Ludovic Orban.

4740 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre plângerea pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui anunţată de Dragnea: Astea sunt prostii. Îl copiază pe Orban/ Ce spune despre conflictul privind numirea şefului Armatei

Băsescu, despre plângerea pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui anunţată de Dragnea: Astea sunt prostii. Îl copiază pe Orban

„Astea sunt prostii. Care e fapta penală pe care a făcut-o preşedintele? Unde este înalta trădare. Nu ştie definiţia acuzaţiei pe care o face. S-a politizat prea mult tot. Acesta e adevărul. Această declaraţie a lui Dragnea este una profund politică şi imposibil de realizat. Ar râde orice procuror care primeşte o asemenea plângere. Ei de fapt îl copiază pe Ludovic Orban care a făcut şi el o trăsnaie din asta. Chiar a făcut-o împotriva premierului, acuzaţii de înaltă trădare, ca şi cum se duce cineva să vândă codurile de lansare a rachetelor de la Deveselu. Până la urmă orice discuţie la cel mai înalt nivel, când e vorba despre preşedinte şi premier, este o discuţie permisă. Nimeni nu îţi poate cenzura abordările”, a afirmat Traian Băsescu, duminică la România Tv.

Fostul preşedinte a adăugat că, prin prisma declaraţiilor lui Liviu Dragnea, acesta pare că s-a întors din concediu mai obosit decât a plecat. „

„Cred că Dragnea, după ce şi-a făcut concediul, a venit mai obosit decât a plecat, dacă spune asemenea prostii. După ce spune, pare obosit tare”, a conchis Băsescu.

Liviu Dragnea a declarat, duminică la Parlament, că susţine în continuare formularea unei plângeri pentru înaltă trădare împotriva şefului statului Klaus Iohannis, anunţată de liderul PSD la finalul anului trecut.

În luna mai a anului trecut, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care şi înaltă trădare, în legătură cu scandalul privind memorandumul referitor la mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

DIICOT anunţa, pe 28 iunie 2018, că a început ancheta cu privire la fapte în cazul plângerii penale împotriva şefului Executivului.

Băsescu: Primul lucru pe care trebuie să îl facă Leş e să ceară o audienţă la Iohannis

Traian Băsescu a declarat, duminică la un post TV, cu privire la conflictul între preşedintele Iohannis şi Guvern pe marginea numirii şefului Statului Major al Apărării, că primul lucru pe care ar trebui să îl facă ministrul Apărării, Gabriel Leş, este să ceară o audienţă la şeful statului.

„Leş ar trebuie să meargă urgent cu o propunere care este conform legii, pentru că aici nu se pune problema că îl acceptă sau nu preşedintele. Dacă Leş vorbeşte cu preşedintele înainte de a propune, atunci va găsi o soluţie. Eu am rotit şefii de stat major ai Armatei pe arme, acum au mandat după forţele terestre navale, după aeriene, după terestre. Că o fi fost bine, că o fi fost rău, nu pot spune. Cred că primul lucru pe care trebuie să îl facă este să ceară o audienţă la preşedinte”, a declarat Traian Băsescu, duminică la România Tv.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă Iohannis nu l-ar primi pe Leş în audienţă, fostul preşedinte a răspuns: „Exclus. Ar fi de neiertat dacă nu l-ar primi să aibă o discuţie, iar Leş trebuie să facă discuţia imediat ce s-a pronunţat suspendarea de către Curtea de Apel. Acesta este un joc de cea mai joasă speţă cu şeful Statului Major al Armatei”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, la finalul lunii decembrie a anului trecut, decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie.

Ulterior, MApN a contestat, la Curtea de Apel Bucureşti, decretul prin care a fost prelungit mandatul de şef al Statului Major al Apărării pentru generalul Nicolae Ciucă. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus suspendarea executării decretului semnat de Klaus Iohannis de prelungire a mandatului de şef al Statului Major al Apărării, până la pronunţarea instanţei de fond, decizia nefiind definitivă.

Gabriel Leş a anunţat, joi, că, în momentul în care decizia instanţei de suspendare a decretului prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării va fi comunicată oficial, va veni cu o propunere pentru conducerea SMAp. El a precizat că, de la 1 februarie, pe funcţia de locţiitor al şefului SMAp a fost împuternicit generalul-locotenent Laurian Anastasof.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici