Băsescu, despre referendumul din Bucureşti: E o bătălie politică. Nu va duce nicăieri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR 1, că referendumul din Capitală este o bătălie politică, care nu va duce nicăieri, dar că se vor cheltui bani.

271 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre referendumul din Bucureşti: E o bătălie politică. Nu va duce nicăieri

Băsescu, despre referendumul din Bucureşti: E o bătălie politică. Nu va duce nicăieri (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Eu cred că va trebui să fie un singur Consiliu, care să numească şase primari de sectoare. Consiliul General să distribuie bani funcţie de priorităţile la nivelul Capitalei", a declarat Traian Băsescu la TVR1.

El a spus că, în prezent, în Bucureşti sunt circa 300 de consilieri locali.

"Apropo şi de referendumul ăsta: vedeţi vreo întrebare solidă, temeinică în referendum? Capitala nu e reglementată prin hotărâre a Consiliului. Deci un referendum pe probleme locale nu e obligatoriu pentru Parlament, cum e un referendum naţional. (...) Refendumul local, după părerea mea, ar trebui organizat pentru probleme locale. Spre exemplu, cred că ar fi fost o foarte bună idee ca domnii consilieri de la Capitală ar fi avut curaj să-i întrebe pe bucureşteni care e soluţia pentru reducerea câinilor fără stăpâni: eutanasiere, să organizăm ţarcuri şi, dragi bucureşteni, veţi plăti mai mult decât pentru un bolnav din spital pentru întreţinerea unui câine?", a mai spus şeful statului.

El a mai spus că referendumul a fost iniţiat de USL, iar PDL, "să nu se lase mai prejos, având majoritate, a spus: «da, vreţi referendum, staţi că vă dăm noi întrebări»".

"E o bătălie politică, care nu va duce nicăieri. Vor cheltui bani. Eu am provocat referendumuri, dar am avut decenţa să le pun de fiecare dată când erau şi alegeri", a conchis preşedintele Băsescu.

Tot joi, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că nu este nevoie de realizarea unui referendum în Bucureşti, precizând că s-a exagerat şi că Parlamentul este cel care decide dacă se desfiinţează sectoarele Capitalei.

El a menţionat că este posibil ca cetăţenii să nu fie mulţumiţi de o astfel de decizie, dorind să aibă primar de sector. "Dar cetăţenii nu ştiu ce este în spatele primarului de sector", a spus preşedintele. Băsescu a menţionat că oraşul are şapte bugete şi şapte consilii, existând reprezentanţii din toate partidele în spatele acestora. El a menţionat că în aceste condiţii, este nevoie de multe compromisuri pentru a se lua o hotărâre de consiliu.

Şedinţa de îndată a CGMB, de marţi, în care trebuia să se discute problema referendumului local nu a putut avea loc din lipsă de cvorum, lipsind consilierii PDL, situaţie în care primarul general Sorin Oprescu a convocat o nouă şedinţă pentru luni, la ora 15.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici