Băsescu, despre Republica Moldova: Sângele apă nu se face

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Zagreb, că România rămâne consecventă în a susţine parcursul european al Republicii Moldova, precizând că deşi cele două state sunt independente, "sângele apă nu se face".

27 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre Republica Moldova: Sângele apă nu se face

Băsescu, despre Republica Moldova: Sângele apă nu se face (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Indiferent care este poziţia Chişinăului, vom rămâne extrem de consecvenţi în a susţine parcursul european al Republicii Moldova. Nu ne uităm la regimul care este la putere, a rezultat din alegeri, nu noi suntem cei care să le putem contesta sau pune sub semnul întrebării", a spus şeful statului întrebat de un reprezentant al comunităţii româneşti din Croaţia care este poziţia României faţă de situaţia din Republica Moldova.

Băsescu a continuat: "Sunt regimuri şi regimuri, mai mult ostile sau mai puţin ostile României sau UE. Noi avem obligaţia să privim dincolo de regimuri, de nişte lideri, avem obligaţia să privim la istorie şi din acest punct de vedere sunt adeptul împingerii - să nu se înţeleagă greşit - a integrării Republicii Moldova în pachetul ţărilor din Balcanii de vest în ceea ce priveşte perspectiva europeană.

Şeful statului a mai menţionat că România nu va face niciun un fel de "obstrucţii" proceselor de negociere pe care Republica Moldova ar trebui să le înceapă în ceea ce priveşte un acord de asociere sau de cooperare cu UE.

Traian Băsescu a ţinut să specifice că Republicii Moldova îi expiră acordul de parteneriat cu Uniunea Europeană în perioada următoare.

"Vom susţine continuarea proceselor de negociere cu Republica Moldova indiferent cine va fi premier sau preşedinte după aceste alegeri, pentru că suntem două state independente, dar sângele apă nu se face", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici