Băsescu, despre soluţia depolitizării instituţiilor statului: E simplu, votaţi PMP

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, la o dezbare a Fundaţiei Mişcarea Populară, răspunzând unei întrebări privind soluţia depolitizării instituţiilor statului, că are o soluţie foarte simplă: "Votaţi PMP", transmite corespondentul MEDIAFAX.

1009 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre soluţia depolitizării instituţiilor statului: E simplu, votaţi PMP

Traian Băsescu, Elena Udrea (Imagine: Facebook)

Întrebat la Alba Iulia, la o dezbatere a Fundaţiei Mişcarea Populară pe tema statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei, ce ar trebui să se facă pentru depolitizarea instituţiilor statului, Traian Băsescu a răspuns: "Am o soluţie foarte simplă, votaţi PMP".

Şeful statului a explicat şi de ce PMP este soluţia potrivită în opinia sa.

"Pentru că acest partid nou şi-a propus ca în 2016 să obţină 30 la sută la alegerile legislative. E un partid care s-a născut prematur, planul cu profesorul Preda era să înfiinţăm partidul după ce termin eu mandatul. S-a făcut un sondaj, s-a decis înfiinţarea în ianuarie, dacă tot s-a înfiinţat nu putea să nu participe la europarlamentare, dar planul era ca acest partid să fie de guvernământ în 2016", a declarat Traian Băsescu.

El a afirmat că partidele înfiinţate imediat după 1989 şi-au epuizat capacitatea de progres pentru România.

"Partidele înfiinţate în 1990, 1991, 1992 şi-au epuizat capacitate de progres şi de a moderniza România. (...) Aduceţi-vă aminte şi pe drăguţul de Crin Antonescu, care şi-a schimbat discursul acum, rămâne de văzut dacă şi-a schimbat doar blana şi ce facem cu năravul. (...) Trebuie un partid nou care îşi asumă acest lucru (depolitizarea instituţiilor - n.r.), pentru că depolitizarea este prevenirea riscului de a avea un stat slab. Depolitizarea este cheia succesului României", a adăugat Băsescu.

De asemenea, Traian Băsescu a spus, la începutul discursului susţinut în cadrul dezbaterii, că în opinia sa "fundaţia şi PMP îşi pot asuma obiectivul de a depolitiza instituţiile statului". "Numai aşa vom avea confortul că nu suntem furaţi şi suntem trataţi cu respect de instituţiile statului", a adăugat Băsescu.

Traian Băsescu participă, sâmbătă, la Alba-Iulia, la dezbaterea cu tema "Statul de drept şi lupta împotriva corupţiei", organizată de Fundaţia Mişcarea Populară Alba, având în program şi vizitarea Universităţii "1 Decembrie 1918".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici