Băsescu: Devastările de la Chişinău au folosit celor care deţin puterea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Parlament, că manifestanţilor de la Chişinău li s-a permis de către autorităţi accesul în instituţiile statului şi că devastările care au avut loc nu au folosit decât celor care le-au permis, adică celor care acum deţin puterea în Republica Moldova.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Devastările de la Chişinău au folosit celor care deţin puterea

Băsescu: Devastările de la Chişinău au folosit celor care deţin puterea

El a menţionat că responsabilitatea menţinerii ordinii publice la Chişinău revine autorităţilor din acest stat. Băsescu a ţinut să sublinieze că manifestanţilor de la Chişinău li s-a permis accesul în principalele instituţii ale statului, iar devastările nu au servit nici manifestanţilor şi nici opoziţiei.

"Ţara noastră a condamnat violenţele şi distrugerile care s-au înregistrat în timpul manifestaţiilor de la Chişinău şi a atras atenţia asupra necesităţii respectării normelor democratice. Responsabilitatea asigurării ordinii de drept revine conducerii Republicii Moldova. Evenimentele de la Chişinău, unde autorităţile au permis, repet, au permis accesul manifestanţilor în sediile principalelor instituţii ale statului, ridică semne importante de întrebare. Violenţele de acum o săptămână, inclusiv devastarea unor instituţii publice, nu au servit nici manifestanţilor, nici opoziţiei politice. Ele au servit exclusiv celor care, de fapt le-au provocat şi le-au făcut posibile, adică acelora care deţin acum puterea", a spus preşedintele Traian Băsescu.

El a subliniat că "violenţa nu este o soluţie" şi că, la Chişinău, "numai prin ajungerea la un acord asupra redemarării procesului de democratizare se poate ieşi din impasul actual".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici