Băsescu: Diaconescu - simbol al luptei împotriva comunismului şi reper moral al societăţii româneşti

Preşedintele Traian Băsescu apreciază că Ion Diaconescu a făcut parte, alături de Corneliu Coposu, dintr-o generaţie de elită şi că va rămâne "un simbol al luptei împotriva comunismului şi un reper moral al societăţii româneşti".

635 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Diaconescu - simbol al luptei împotriva comunismului şi reper moral al societăţii româneşti

Traian Băsescu (Imagine: Cristina Nichituş/Mediafax Foto)

"Am aflat cu profundă tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a marelui om politic Ion Diaconescu. Personalitate marcantă a vieţii politice româneşti şi lider al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Ion Diaconescu va rămane în istorie ca om politic cu un rol important în procesul de democratizare a României", se arată într-un mesaj al preşedintelui Băsescu.

Şeful statului aminteşte că Ion Diaconescu a luptat pentru crezul său şi a acţionat în spiritul valorilor democratice în momente dificile ale istoriei noastre recente.

"Ion Diaconescu a făcut parte, alături de Corneliu Coposu, dintr-o generaţie de elită şi va rămâne un simbol al luptei împotriva comunismului şi un reper moral al societăţii româneşti", se mai arată în mesajul lui Traian Băsescu.

Şeful statului transmite condoleanţe tuturor celor care l-au cunoscut pe Diaconescu.

"Dumnezeu să-l odihnească!", se încheie mesajul preşedintelui Băsescu.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat, marţi seară, la vârsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza unor tulburări de ritm cardiac. Fostul preşedinte al PNŢCD a fost externat în 3 octombrie din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici