Băsescu doreşte o prezenţă mai activă şi intensă a exportatorilor români în China

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat, joi, cu ocazia primirii la Palatul Cotroceni a unei delegaţii politice din China, speranţa că relaţiile economice bilaterale se vor dezvolta pe măsura nivelului dialogului politic.

26 afișări
Imaginea articolului Băsescu doreşte o prezenţă mai activă şi intensă a exportatorilor români în China

Băsescu doreşte o prezenţă mai activă şi intensă a exportatorilor români în China (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În cadrul convorbirilor a fost evocat stadiul relaţiilor bilaterale româno - chineze, punându-se accentul pe intensificarea relaţiilor de prietenie tradiţionale dintre cele două state, cât şi pe amplificarea cooperării la nivel politic şi economic. Şeful statului şi-a exprimat speranţa că relaţiile economice bilaterale se vor dezvolta pe măsura nivelului dialogului politic. De asemenea, a subliniat importanţa unei prezenţe mai active şi intense a exportatorilor români în China", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis după primirea de către şeful statului a delegaţiei din Republica Populară Chineză, condusă de către Li Changchun, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez.

Preşedinţia menţionează că înaltul demnitar chinez l-a asigurat pe preşedintele Traian Băsescu de interesul companiilor chineze de a investi în România, cu precădere în proiecte din domeniul energetic şi cel al infrastructurii. Totodată, a fost înmânat şefului statului român un mesaj din partea preşedintelui Republicii Populare Chineze, Hu Jintao, în care se subliniază importanţa consolidării relaţiei bilaterale.

În cadrul convorbirilor au fost discutate şi aspecte legate de perspectivele relaţiei Uniunea Europeană - China, preşedintele Traian Băsescu asigurând partea chineză de tot sprijinul României în dezvoltarea acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici