Băsescu: După ce nu voi mai fi preşedinte, voi face o şcoală pentru politicieni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, într-o emisiune la B1 TV, că, după ce îşi va încheia mandatul de şef al statului, va face o "şcoală pentru politicieni", amintind că a promovat foarte mulţi tineri în politică.

232 afișări
Imaginea articolului Băsescu: După ce nu voi mai fi preşedinte, voi face o şcoală pentru politicieni

Băsescu: După ce nu voi mai fi preşedinte, voi face o şcoală pentru politicieni (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"M-am hotărât deja ce fac după ce nu voi mai fi preşedinte: fac o şcoală pentru politicieni. Fac o fundaţie, o ceva, în care să-i învăţ pe politicieni puţină politică. Eu am fost unul dintre politicienii care au promovat foarte mulţi tineri", a spus el la B1 TV.

Preşedintele a amintit că la alegerile din 2004 a dorit să "scoată în faţă" foarte mulţi tineri, însă între timp a ajuns la concluzia că numai tinereţea nu ar trebui să mai reprezinte principalul argument pentru o carieră de politician.

"Am ajuns la o altă concluzie, odată cu trecerea timpului: că doar tinereţea nu este un argument. Este insuficientă ca argument, pentru că mulţi dintre cei tineri nu au reuşit nici în meseria lor şi nici politică nu au învăţat de pe undeva. Le-aş recomanda la toţi: întâi reuşiţi în meserie. De unde mi-a venit ideea? S-au umplut televiziunile de profesori care vin şi o fac pe moderatorii. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar în probleme europene, în probleme de gestionare a ţării, mulţi dintre ei nu ar lua nici nota doi. Am văzut gângavi, se nu numesc profesori, care timp de o oră nu au terminat o frază, să o ducă până la capăt, să înţelegi ce vrea să spună", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici