Băsescu: E nevoie de camere video în secţii. Acum se votează şi în restaurante şi baruri

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă seară, că în secţiile de votare pentru referendum sunt necesare camerele de luat vederi, motivând că pe 29 iulie se vor organiza secţii de votare şi în restaurante şi baruri, "ceea ce întrece orice imaginaţie".

846 afișări
Imaginea articolului Băsescu: E nevoie de camere video în secţii. Acum se votează şi în restaurante şi baruri

Băsescu: E nevoie de camere video în secţii. Acum se votează şi în restaurante şi baruri

Băsescu a fost întrebat de ziarişti, la plecarea de la sediul său de campanie, dacă consideră necesară instalarea de camere de luat vederi în secţiile de votare la referendumul din 29 iulie.

"Categoric da, au fost şi la alegerile prezidenţiale trecute şi nu văd de ce nu ar fi acum, iar dacă avem în vedere că în momentul de faţă se organizează secţii de votare şi prin restaurante, pe litoral, şi prin baruri şi prin ceea ce întrece orice imaginaţie, cred că un sistem de supraveghere este necesar", a spus Băsescu.

În ceea ce priveşte o posibilă fraudare a scrutinului, preşedintele suspendat a susţinut că, dacă se montează camere de luat vederi şi se aplică acelaşi sistem al declaraţiilor pe propria răspundere din partea participanţilor la vot pe listele suplimentare, "riscurile se reduc".

"Marea îngrijorare este cum este posibil ca în mediul rural să stai cu secţiile de votare deschise până la ora 23.00. În mediul rural oamenii la ora zece sunt de multe ori în casă, nu mai circulă nimeni pe uliţele satului, deci ceva este dubios aici cu ora 23.00", a mai susţinut Băsescu.

El şi-a exprimat speranţa ca la nivelul Curţii Constituţionale să se vadă "o justă cumpănă în program".

PDL cere instalarea de camere video în toate secţiile de vot la referendum, desfiinţarea secţiilor suplimentare înfiinţate "ilegal", după 16 iulie, urgentarea achiziţionării soft-ului antifraudă şi ca aceia care votează pe liste suplimentare să completeze o declaraţie pe propria răspundere.

Marţi, 24 iulie, Curtea Constituţională va lua în discuţie contestaţiile PDL la actele normative care prelungesc programul la referendum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici