Băsescu: Eu niciodată nu am spus un lucru, cu bună ştiinţă, mincinos. Sinceritatea costă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu difuzat luni seară de Look Tv, că niciodată nu a spus un lucru, cu bună ştiinţă, mincinos, iar "sinceritatea costă, pentru că, de multe ori, poporului român trebuie să îi spui ce vrea să audă, să nu îi spui lucruri care nu-i plac".

775 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Eu niciodată nu am spus un lucru, cu bună ştiinţă, mincinos. Sinceritatea costă

Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vorbind despre sinceritate, preşedintele Traian Băsescu a arătat că aceasta a fost una dintre "marile calităţi, dar şi defecte".

"În primul rând, nimeni nu o să poată spune: Băsescu a minţit cu bună intenţie poporul român, pentru că nu-i ca la Ponta, să iei ce-a spus azi, ce-a spus dimineaţă şi după-amiază să se contrazică. Eu, dacă am avut schimbări de poziţie, le-am avut pe evoluţiile care au existat, dar niciodată nu am spus un lucru, cu bună ştiinţă, mincinos", a spus şeful statului.

Băsescu a arătat că a spus ceea ce a crezut. "Acesta este avantajul, că va fi foarte greu să se spună: Băsescu în acest moment a minţit, când a spus că asta e situaţia, nu a fost aşa. Pe de altă parte, sinceritatea costă, pentru că, de multe ori, poporului român trebuie să îi spui ce vrea să audă, să nu îi spui lucruri care nu-i plac", a mai spus şeful statului.

"Am spus de multe ori lucruri care nu i-au plăcut, iar acum am ajuns să îi spun un lucru care îi place, şi anume: Ponta vă minte, nu are nevoie să introducă acciza la combustibil. Dar o spun pentru că sunt convins că nu are nevoie, are nevoie de bani pentru minunea asta pe care a spus-o cu băncile, să preia plata ratelor la bănci, are nevoie bani pentru baroni", a mai comentat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici